Antena Meniu Search
x

Bagdad: Teroriştii au preluat controlul asupra unui FOST DEPOZIT DE ARME CHIMICE

"Grupări armate teroriste" au preluat controlul unui fost depozit de arme chimice în Irak datând din perioada lui Saddam Hussein, a confirmat Guvernul irakian

"Grupări armate teroriste" au preluat controlul unui fost depozit de arme chimice în Irak datând din perioada lui Saddam Hussein, a confirmat Guvernul irakian

În această scrisoare care datează din 1 iulie şi care a fost dată publicităţii marţi, ambasadorul irakian la ONU Mohammed Ali Alhakim afirmă că, din cauza lipsei de securitate, Bagdadul nu poate continua temporar distrugerea arsenalului său.

"Grupările teroriste armate au pătruns în Al Muthanna", la nord-vest de Bagdad, în noaptea de 11 iunie, după ce au dezarmat militarii care îl păzeau.

Această zonă este "o fostă instalaţie de arme chimice", unde "rămăşiţele fostului program de armament chimic" irakian sunt depozitate în buncăre, explică scrisoarea, fără să ofere detalii despre natura sau periculozitatea acestora.

Sistemul de supraveghere al instalaţiei a permis să se constate că în zorii zilei de 12 iunie, mai mulţi intruşi au "furat unele echipamente", dar ulterior ei au neutralizat camerele de supraveghere,  mai precizează scrisoarea.

În consecinţă, adaugă ambasadorul, Guvernul irakian "nu mai este în măsură să îşi respecte obligaţiile de distrugere a armelor chimice din cauza deteriorării situaţiei privind securitatea".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bagdad: Teroriştii au preluat controlul asupra unui FOST DEPOZIT DE ARME CHIMICE