Antena Meniu Search
x

„Băieți, este o greșeală”. De ce a refuzat un mercenar din Grupul Wagner să lupte în Ucraina

Un fost mercenar din Grupul Wagner susține că eșecul armatei ruse de a cuceri Kievul a fost inevitabil, deoarece în anii precedenți, rușii nu s-au confruntat, în mod direct, cu un inamic puternic, scrie Reuters.

de Redactia Observator

la 11.05.2022, 10:50

„Băieți, este o greșeală”. De ce a refuzat un mercenar din Grupul Wagner să lupte în Ucraina
„Băieți, este o greșeală”. De ce a refuzat un mercenar din Grupul Wagner să lupte în Ucraina - Meduza.io

Marat Gabidullin a fost mercenar în Grupul Wagner și a luptat în Siria și într-un conflict anterior din Ucraina, înainte de a se retrage din armata privată a lui Putin. A părăsit gruparea în 2019. Cu câteva luni înainte de declanșarea invaziei în Ucraina, bărbatul de 55 de ani a fost chemat să lupte pe front, însă a refuzat. 

Gabidullin a refuzat, în parte, pentru că știa că forțele ruse nu vor face față luptelor chiar dacă s-au lăudat cu arsenalul de arme noi și succesele din Siria, unde l-au ajutat pe președintele Bashar al-Assad să-î învingă pe rebeli. 

„Au fost luați pe nepregătite de forțele ucrainene și de rezistența acerbă, de faptul că au ajuns față în față cu o armată în adevăratul sens al cuvântului. Le-am spus: băieți, este o greșeală”. 

În prezent, Gabidullin locuiește în Franța, unde a publicat o carte de memorii despre experiențele sale din Grupul Wagner. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că nu știe cine este Marat Gabidullin sau dacă a făcut parte din vreo companie militară privată. „Noi, statul, guvernul, Kremlinul, nu putem și nu avem de-a face cu asta”, a transmis Peskov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » „Băieți, este o greșeală”. De ce a refuzat un mercenar din Grupul Wagner să lupte în Ucraina