Antena Meniu Search
x

Balenele albastre au revenit în Oceanul Atlantic după mai bine de 40 de ani. Care ar fi posibila explicaţie - VIDEO

Balenele albastre, cele mai mari mamifere din lune, au revenit în apele Oceanului Atlantic. Ele au fost observate de-a lungul coastei Spaniei.

De Redactia Observator la 25.08.2021, 21:08
Vezi și

Revenirea balenelor albastre în Atlatic se produce după 40 de ani în care acestea nu au mai fost văzute, notează The Guardian. O primă balenă a fost observată în 2017, o altă în 2018, iar în 2020 au revenit ambele. În urmă cu o săptămână o a treia balenă a fost observată în zona insulelor Cies.

Biologul Bruno Díaz, șeful Institutului de Cercetare Marină din Galicia, spune că nu e sigur dacă schimbările climatice au determinat modificarea obieceiurilor balenelor. "Cred că moratoriul privind vânătoarea de balene a fost un factor cheie. În anii 1970, chiar înainte de a fi introdusă interdicția, o întreagă generație de balene albastre a dispărut. Acum, la mai bine de 40 de ani, asistăm la întoarcerea descendenților care au supraviețuit atunci", a declarat acesta.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Balenele albastre au revenit în Oceanul Atlantic după mai bine de 40 de ani. Care ar fi posibila explicaţie - VIDEO

Breaking News

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul