Antena Meniu Search
x

Balenele albastre au revenit în Oceanul Atlantic după mai bine de 40 de ani. Care ar fi posibila explicaţie - VIDEO

Balenele albastre, cele mai mari mamifere din lune, au revenit în apele Oceanului Atlantic. Ele au fost observate de-a lungul coastei Spaniei.

de Redactia Observator

la 25.08.2021, 21:08

Vezi și

Revenirea balenelor albastre în Atlatic se produce după 40 de ani în care acestea nu au mai fost văzute, notează The Guardian. O primă balenă a fost observată în 2017, o altă în 2018, iar în 2020 au revenit ambele. În urmă cu o săptămână o a treia balenă a fost observată în zona insulelor Cies.

Biologul Bruno Díaz, șeful Institutului de Cercetare Marină din Galicia, spune că nu e sigur dacă schimbările climatice au determinat modificarea obieceiurilor balenelor. "Cred că moratoriul privind vânătoarea de balene a fost un factor cheie. În anii 1970, chiar înainte de a fi introdusă interdicția, o întreagă generație de balene albastre a dispărut. Acum, la mai bine de 40 de ani, asistăm la întoarcerea descendenților care au supraviețuit atunci", a declarat acesta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Balenele albastre au revenit în Oceanul Atlantic după mai bine de 40 de ani. Care ar fi posibila explicaţie - VIDEO