Antena Meniu Search
x

Bali, în stare de urgenţă din cauza secetei. Peste 100 de sate de pe insulă au rămas fără apă potabilă

Guvernul regional din Bali a declarat stare de urgenţă pentru 14 zile, după ce pe insulă au izbucnit mai multe incendii de vegetaţie din cauza secetei, iar peste 100 de sate au rămas fără apă potabilă, relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 22:16

Bali, în stare de urgenţă din cauza secetei. Peste 100 de sate de pe insulă au rămas fără apă potabilă
Bali, în stare de urgenţă din cauza secetei. Peste 100 de sate de pe insulă au rămas fără apă potabilă - Profimedia

"Am decis să declarăm starea de urgenţă pentru pregătirea în caz de dezastre pentru următoarele 14 zile, începând de astăzi", a declarat guvernatorul interimar din Bali, Sang Made Mahendra, citat de media locale.

Peste 100 de sate au rămas fără apă potabilă din cauza secetei

Potrivit guvernatorului interimar, din cauza condiţiilor meteorologice extreme din Bali din iulie până în octombrie, 113 sate au fost afectate de lipsa de apă potabilă şi au izbucnit incendii de vegetaţie în 10 zone, inclusiv în Denpasar, capitala provinciei.

"Vom depune eforturi pentru stingerea incendiilor care încă ard în acest moment - inclusiv acordarea de asistenţă zonelor afectate de secetă - şi vom pregăti echipamentele necesare pentru modificarea vremii. Dacă nu ne vom descurca astfel, ne temem că impactul se va extinde", a precizat Mahendra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Bali, în stare de urgenţă din cauza secetei. Peste 100 de sate de pe insulă au rămas fără apă potabilă