Antena Meniu Search
x

Bancnotele pe care Marea Britanie anunță că le va scoate din circulație. Până când mai sunt valabile

Banca Angliei a avertizat clienții că bancnote de hârtie de 20 și 50 de lire sterline, în valoare totală de 19 miliarde de lire sterline, care se află în prezent în circulație, nu vor mai fi considerate ca mijloc legal de plată în doar câteva luni.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 16:44

Bancnotele pe care Marea Britanie anunță că le va scoate din circulație. Până când trebuie schimbate - Profimedia Images

Deși bancnotele de hârtie de 10 și 5 lire sterline au fost deja retrase din circulație, bancnotele mai mari în stil vechi au rămas valabile până în prezent. Însă din 30 septembrie, lucrul acesta se va schimba, iar bancnotele își vor pierde statutul de mijloc legal de plată, anunță presa britanică.

Bancnotele vechi vor continua să fie schimbate de Banca Angliei cu valoarea nominală, care a subliniat că în prezent mai există 755 de milioane de bancnote de hârtie rămase în circulație. 

Fostul guvernator al Băncii Angliei, Mark Carney, a subliniat că bancnotele din polimer (plastic) sunt mai sigure decât cele de hârtie și rezistă de două ori mai mult.

Bancnotele de plastic nu sunt însă lipsite de probleme. Unele caracteristici de securitate ale bancnotelor din plastic, inclusiv fața Reginei, ar putea fi șterse cu guma de creion, iar dimensiunea lor poate avea de suferit dacă sunt călcate la temperaturi ridicate, în buzunarele hainelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bancnotele pe care Marea Britanie anunță că le va scoate din circulație. Până când mai sunt valabile