Antena Meniu Search
x

România va primi 33 de miliarde de euro de la Comisia Europeană, pentru redresarea economică

România ar urma să primească 33 de miliarde de euro de la Comisia Europeană, bani prevăzuți în planul de redresare economică a Uniunii Europen. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.05.2020, 18:19

România va primi 33 de miliarde de euro de la Comisia Europeană, pentru redresarea economică
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Bruxelles, 27 mai 2020 - Profimedia Images
  • 33 de miliarde de euro pentru România, din cei 750 prevăzuți în plan
  • Europa, puternic afectată de pandemia de coronavirus

Potrivitul documentului postat pe site-ul Comisiei, principalii beneficiari sunt Italia (153 de miliarde de euro), Spania (149 de miliarde de euro), Polonia (64 de miliarde de euro),  Germania (53 de miliarde de euro) și România, cu 33 de miliarde.

Fondurile totale alocate țărilor membre se ridică la 750 de miliarde de euro.

"Vestea bună este că România este unul dintre principalii beneficiari. Primim 33 de miliarde de euro și trebuie să înapoiem doar 12 miliarde de euro. Vedem că țările bogate plătesc mai mult decât primesc. Asta înseamnă solidaritatea în Europa", a anunțat europarlamentarul român.

"Important: 33 de miliarde de euro va primi România din Planul de redresare de 750 de miliarde de euro propus astăzi de Comisia Europeană pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Cele 33 de miliarde de euro vor fi, în mare parte, fonduri nerambursabile, dar și credite în condiții avantajoase. Vorbim de fonduri noi, în plus față de fondurile structurale și de coeziune pe care România oricum urmează să le primească în viitorul buget multianual al UE. Este un sprijin extrem de consistent care ne va ajuta să ne revenim mult mai ușor după criză. Sunt mulți bani cu care putem construi multe lucruri bune pentru oameni", a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.

Planul urmează a fi aprobat de Consiliul European.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » România va primi 33 de miliarde de euro de la Comisia Europeană, pentru redresarea economică