Antena Meniu Search
x

Barack Obama, discurs in fata militarilor despre abuzurile sexuale din armata

Absolventii Academiei Fortelor Navale americane si-au primit, anul acesta, diplomele chiar de la comandantul lor suprem, presedintele Barack Obama

Vezi și

Ceremonia de la Academia Navala din Annapolis a inceput cu amuzantul ritual al "eliberarii" absolventilor: trei urale urmate de aruncarea caschetelor spre cer. In acest timp, presedintele Obama reflecta la delicatul discurs pe care urma sa-l rosteasca. Concentrarea era atat de mare incat, la plecarea din Washington, a uitat complet un alt ritual: raspunsul la salutul puscasului marin de la scara elicopterului. Si-a dat seama imediat de gafa si a coborat pentru a se scuza fata de tanarul militar.

La Academie, Obama a fost intampinat nu doar de cei peste 1.000 de absolventi, dintre care o cincime femei, ci si de o ploaie care i-a dat prilejul uneia din obisnuitele sale glume. “Stiu ca e cam umezeala, dar rectorul mi-a spus ca, pentru puscasii marini si cei din fortele navale, un pic de apa nu conteaza”, a afirmat Obama.

Pe un ton mult mai serios, Obama a abordat subiectul zilei: abuzurile sexuale din randul militarilor. Se pare ca vorbele sale hotarate l-au impresionat si pe operatorul oficial, care a mentinut cu greu stabilitatea camerei video.

Problema abuzurilor sexuale a ajuns in centrul atentiei in ultimele saptamani, in urma unui sir de cazuri de-a dreptul scandaloase. Potrivit unui studiu al Pentagonului, numarul "contactelor sexuale nedorite" raportate in armata, de la simple atingeri la viol, a crescut, anul trecut, cu 37 la suta fata de 2011.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Barack Obama, discurs in fata militarilor despre abuzurile sexuale din armata