Antena Meniu Search
x

Un bărbat de 50 de ani a jefuit o bancă cu o banană. Omul şi-a dorit să ajungă la închisoare

Un bărbat a ajuns în spatele gratiilor pentru 14 luni de închisoare, după ce a jefuit o bancă ţinând în mână doar o banană.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.06.2019, 16:49

Un bărbat de 50 de ani a jefuit o bancă cu o banană
Un bărbat a jefuit o bancă cu o banană - Facebook/ Dorset Police/ Bournemouth South Police

Un bărbat a ajuns în spatele gratiilor pentru 14 luni de închisoare, după ce a jefuit o bancă ţinând în mână o banană.

Laurence James Vonderdell, în vârstă de 50 de ani, din Bournemouth, a amenințat casierul instituţiei, în timp ce ţinea spre acesta o banană, învelită într-o pungă de plastic.

După ce a strigat: "Asta e un jaf, dă-mi banii", Vonderdell a reușit să fure peste 1.000 de lire sterline în hârtii de 20 de lire sterline din sucursală, sub pretextul că deţinea o armă. Incidentul s-a produs în data de 25 martie.

Laurence Vonderdell s-a predat ulterior singur poliţiei, recunoscând că a comis jaful şi că „vrea să fie arestat”.

Ofițerii i-au spus bărbatului că a trebuit să meargă la secția de poliție locală pentru a raporta infracțiunea pe care a făcut-o; Omul a mers pe jos peste două mile cu banii furați pentru a-și mărturisi crima. Acolo a fost reținut, urmând să mărturisească.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani a povestit că a fost recent evacuat din locuinţa sa şi că a plănuit jaful tocmai pentru a fi arestat. Astfel ar fi avut în final un acoperiş deasupra capului.

Avocatul lui Vonderdell, Anne-Marie Garvie, a declarat faptul că Laurence Vanderdell nu avea nicio intenţie de a face rău cuiva şi a comis infracţiunea pentru a avea unde să rămână ulterior. De altfel, nu intenţiona să cheltuiască banii furaţi.

În final, hoţul a fost condamnat luni, 17 iunie de către judecătorul Robert Pawsonat la Bournemouth Crown Court, la 14 luni de detenţie, după ce a admis jaful și posesia unei arme de foc imitativă.

Detectivul Constable Andy Hale, de la Bournemouth CID, a declarat: „Chiar dacă inculpatul s-a predat la scurt timp după acest incident și banii au fost recuperați, acest lucru a fost totuși un incident traumatizant pentru casierul implicat”.

În mod surprinzător, nu este singura dată când în acest an o persoană a jefuit o bancă pretinzând că un fruct era o armă.

În luna mai, în sudul Israelului, un bărbat a jefuit două bănci cu un avocado deghizat ca o grenadă. După cum a raportat Unilad, omul a pictat fructul cu negru pentru a semăna cu o grenadă şi a ameninţat angajaţii că va arunca clădirea în aer dacă nu primeşte banii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un bărbat de 50 de ani a jefuit o bancă cu o banană. Omul şi-a dorit să ajungă la închisoare