Antena Meniu Search
x

Barcă gonflabilă cu migranţi, scufundată în Insulele Canare. 39 de persoane, printre care şi un copil, au murit. Au aşteptat 12 ore după ajutor

Cel puțin 39 de persoane, inclusiv un copil, s-au înecat după ce o barcă s-a scufundat în apropiere de Insulele Canare. O operațiune de salvare condusă de autoritățile marocane a declarat că barca gonflabilă transporta inițial 59 de persoane la bord, cu o parte dintre ei încă dispărut, despre care se crede că s-au înecat.

de Aura Trif

la 22.06.2023, 10:46

Barcă gonflabilă cu migranţi, scufundată în Insulele Canare. 39 de migranţi, printre care şi un copil au murit. Ar fi cerut ajutor spaniolilor timp de 12 ore
Barcă gonflabilă cu migranţi, scufundată în Insulele Canare. 39 de migranţi, printre care şi un copil au murit. Ar fi cerut ajutor spaniolilor timp de 12 ore - Adriel Perdomo/EPA, via Shutterstock

Helena Maleno, șefa organizației caritabile pentru migranți Walking Borders din Spania, a declarat pe Twitter că 39 de persoane s-au înecat la aproximativ 80 de mile în largul coastei Gran Canaria. Alarm Phone, o organizație care primește și răspunde la semnale de primejdie de la refugiații de pe mare, a raportat că barca primea apă și au primit mesaje că trei pasageri ar fi murit.

O sursă din paza de coastă spaniolă a mai spus că cadavrul unui copil a fost recuperat de serviciul spaniol de salvare maritimă și trimis cu elicopterul în Gran Canaria, deoarece autoritățile marocane le-au cerut ajutorul. Se pare că barca ceruse ajutor în apele spaniole mai bine de 12 ore.

Au primit ajutor abia după 12 ore

Cele două ONG-uri de migrație au acuzat autoritățile spaniole și marocane că nu s-au deplasat suficient de repede pentru a-i ajuta pe cei aflați la bordul ambarcațiunii gonflabile, relatează The Guardian.

Pe acelaşi subiect

„A avea 60 de persoane – printre care șase femei și un copil – care așteptă salvarea timp de mai mult de 12 ore pe o barcă gonflabilă instabilă care s-ar putea scufunda în orice moment este o tortură”, a spus Helena Maleno, care conduce Walking Borders.

„Naufragiu în Atlantic! Am aflat că din cei 59 de naufragiați, doar 24 de persoane au fost interceptate de marina marocană. Cel puțin 35 de persoane sunt încă dispărute. De ce nu a intervenit nimeni mai devreme?”, a postat Alarm Phone pe Twitter:

Potrivit Ministerului de Interne al Spaniei, 5.914 de persoane au ajuns în Canare cu barca până acum în acest an, o scădere de 31,5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Luni, un alt trauler a zărit o barcă în apropiere de Mogán, în Gran Canaria, cu 53 de persoane la bord. Trei dintre ei aveau o sănătate precară, a spus paza de coastă.

Incindentul vine la câteva zile după ce o barcă de pescuit s-a scufundat în largul coastei Greciei și a ucis cel puțin 78 de persoane, într-una dintre cele mai grave dezastre cu imigranți din istoria Europei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Barcă gonflabilă cu migranţi, scufundată în Insulele Canare. 39 de persoane, printre care şi un copil, au murit. Au aşteptat 12 ore după ajutor