Antena Meniu Search
x

Bastonul viitorului: este echipat cu GPS si poate conduce posesorul pana la destinatie

O firma japoneza de electronica a realizat ceea ce poate fi numit "bastonul viitorului".

Vezi și

Obiectul arata ca si cum ar face parte din recuzita unui film SF. Dar el nu se remarca doar prin aspect, ci, in primul rand, prin circuitele electronice cu care este intesat si care-i permit sa-si ajute, in fel si chip, posesorul.

"Bastonul viitorului" nu este, poate, cea mai impresionanta piesa expusa la congresul Mobile World din Barcelona. Dar o privire mai atenta arata obiectul merita pe deplin sa fie prezentat intr-un asemenea cadru.

Este un baston normal, pe care te poti sprijini cand mergi, dar care dispune si de tot felul de senzori ciudati.

In primul rand, bastonul, inzestrat cu GPS, poate fi programat sa-si conduca stapanul spre o anumita destinatie. Schimbarile de directie si abaterile de pe traseu sunt semnalate prin vibratii si leduri rosii sau verzi. In plus, bastonul poate fi localizat daca este pierdut. Dar asta nu e totul.

Mai sunt si alti senzori. Pe maner este unul care recunoaste amprenta digitala si ia si pulsul. Altii analizeaza mediul, asa ca poti vedea daca este prea cald sau daca ai palpitatii.

Deocamdata, bastonul viitorului este doar un prototip si nu se stie daca va fi produs in serie sau cat ar costa. Dar firma nipona are, probabil, asemenea proiecte, mai ales ca Japonia are cea mai mare proportie de oameni in varsta din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bastonul viitorului: este echipat cu GPS si poate conduce posesorul pana la destinatie