Antena Meniu Search
x

Bateristul cu mâini electronice

La doi ani după ce şi-a pierdut mâna dreaptă într-un grav accident, un tânăr american poate, din nou, să cânte la instrumentul de care este pasionat: tobele.

Vezi și

El a primit o proteză electronică inovatoare, proiectată special pentru baterişti. Iar acum, poate chiar să lovească tobele cu trei mâini.

La 22 de ani, Jason Barnes s-a electrocutat în timp ce curăţa coşurile pe acoperiş. A scăpat cu viaţă, dar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze antebraţul drept. După accident, Jason a crezut că drumul muzicii s-a închis pentru el.

Şi totuşi, acum cântă din nou la baterie, datorită protezei realizate la Universitatea din Georgia.

Proteza nu este una obişnuită ci este formată din două mici braţe mecanice. Primul este controlat de sistemul nervos al lui Jason, dar al doilea, înzestrat cu un cip, este în stare să creeze muzică pe cont propriu.

Cu noul său braţ, Jason a reluat de la zero cântatul la baterie, dar experienţa a fost pasionantă şi încununată de succes. El va susţine, în curând, un concert alături de diferiţi roboţi muzicali.

Iar la vară a fost invitat în turneu de un personaj legendar care l-a inspirat tot timpul: bateristul Rick Allen, care şi-a pierdut, şi el, o mână dar nu a renunţat la muzică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bateristul cu mâini electronice