Antena Meniu Search
x

Un bătrân a murit după ce a fost atacat de un roi de albine, chiar la înmormântarea fiului său

Un bătrân a murit după ce a fost atacat de zeci de albine în timpul înmormântării fiului său, în Brazilia. Omul a fost dus de urgenţă la spital, însă a murit din cauza complicaţiilor renale, provocate de reacţia alergică.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 20.12.2019, 17:16

Roi de albine
Bătrânul a fost atacat de un roi de albine în timp ce asista la înmormântarea fiului său - Profimedia

Un bătrân a murit după ce a fost atacat de zeci de albine în timpul înmormântării fiului său, în Brazilia. Omul a fost dus de urgenţă la spital, însă a murit din cauza complicaţiilor renale, provocate de reacţia alergică.

Bătrânul se afla la înmormântarea singurului său, în vârstă de 45 de ani, când un roi de albine şi-a făcut apariţia, băgând spaima în toţi cei prezenţi. În urma înţepăturilor, bărbatul a intrat în şoc anafilactic.

Raul Diniz, în vârstă de 80 de ani, a fost dus la spitalul din Roraima cu o reacţie alergică severă, iar la scurt timp medicii i-au anunţat decesul.

Alte 10 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost înţepate de albine.

Înmormântarea a fost amânată, iar familia intenţionează ca cei doi, tatăl şi fiul, să fie îngropaţi împreună în cimitirul din oraşul Bonfim, potrivit Daily Mail.

Ce este şocul anafilactic

Anafilaxia este o reacție alergică severă care afectează întregul corp. Cel mai adesea este cauzată de muşcăturile insectelor, în special albine şi viespi, dar apare şi în urma consumului de alimente, cum ar fi nuci, lapte sau peşte.

Simptomele includ senzația de leșin, dificultăți de respirație, o bătăi rapide ale inimii, o erupție cutanată sau umflarea limbii și gâtului.

Victimele pot deveni, de asemenea, confuze și pot suferi un atac de panică, ori în anumite cazuri îşi pot pierde cunoştinţa.

Simptomele devin vizibile în 15 minute şi pot deveni severe în foarte scurt timp, dacă nu sunt luate măsuri. În funcţie de gravitatea situaţiei, un şoc anafilactic poate cauza decesul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un bătrân a murit după ce a fost atacat de un roi de albine, chiar la înmormântarea fiului său