Antena Meniu Search
x

Belgian infectat cu coronavirus, în acelaşi avion cu trei români

Primul caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat în Belgia, a anunțat, marţi, într-o declaraţie de presă, ministrul Sănătăţii, Maggie De Block.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.02.2020, 15:26

Primul belgian infectat cu coronavirus, în acelaşi avion cu trei români - Profimedia

Primul caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat în Belgia, a anunțat, marţi, într-o declaraţie de presă, ministrul Sănătăţii, Maggie De Block.

Duminică seară, nouă belgieni s-au întors din provincia chineză Wuhan, epicentrul epidemiei cu coronavirus. Li s-au făcut analizele la spitalul militar din Neder-Over-Heembeek şi, din nouă teste, unul a ieşit pozitiv la virusul din China, potrivit euobserver.com.

"O persoană pare să fie infectată de noul coronavirus", a declarat De Block.

Belgianul infectat cu coronavirus, în acelaşi avion cu trei români

Belgianul testat pozitiv la coronavirus a făcut parte din grupul de 254 de oameni repatriaţi, duminică seară, din Wuhan, cu un avion francez.

Printre cei 254 de pasageri, cetăţeni din 30 de ţări europene, s-au aflat şi trei români. 

La această oră, cei trei cetăţeni români se află în carantină, împreună cu alte câteva zeci de persoane, într-un spital din Aix-en-Provence, Franţa.

"Cu toţii au fost supuşi unui test la sosirea lor pe teritoriul Fraţei, iar, astăzi, câteva sute dintre aceste teste sunt negative”, a declarat luni Jérôme Salomon, directorul general pentru sănătate al Franței.

Peste 400 de oameni ucişi de coronavirus

Sute de persoane au fost ucişi de coronavirus, iar numărul cazurilor de îmbolnăvire confirmate a trecut de 20.600. La nivel global au fost confirmate 427 de decese şi 20.627 de cazuri de îmbolnăvire, conform CNN.

Dintre acestea, 425 de decese s-au produs în China. Tot în China, sunt 20.438 de persoane infectate cu coronavirus.

În afara Chinei sunt înregistrate 190 de cazuri de contaminare şi două decese în cel puţin 25 de ţări, dintre acestea, Japonia fiind ţara în care sunt consemnate cele mai multe cazuri. 

Japonia este urmată, ca număr de îmbolnăviri, de Thailanda - 19 cazuri şi Singapore - 18.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Belgian infectat cu coronavirus, în acelaşi avion cu trei români