Antena Meniu Search
x

Beluga ajunsă pe fluviul Sena refuză să mănânce. Salvatorii nu cred ca poate fi salvată

Specialiștii francezi depun eforturi disperate pentru a salva beluga rătăcită pe fluviul Sena, scrie BBC. Salvatorii nu mai au speranțe că animalul poate fi salvat. 

de Redactia Observator

la 08.08.2022, 13:29

Beluga ajunsă pe fluviul Sena refuză să mănânce. Salvatorii nu cred ca poate fi salvată
Beluga ajunsă pe fluviul Sena refuză să mănânce. Salvatorii nu cred ca poate fi salvată - Profimedia Images

Mamiferul vizibil subnutrit a fost observat pentru prima dată în apele fluviului, marți, la aproximativ 70 km nord de Paris. După încercări eșuate de a-l încuraja să se întoarcă în ocean, salvatorii sunt pesimiști cu privire la șansele sale de supraviețuire.

Până acum, echipele i-au oferit hering congelat și păstrăvi vii, dar animalul de 4 metri nu pare să fi acceptat. Autoritățile s-au gândit să-i injecteze vitamine pentru a-i stimula apetitul și pentru a-l ajuta să facă lunga călătorie de întoarcere de 160 km (100 mile) până la Canalul Mânecii, de unde se poate întoarce în habitatul său arctic.

„Trebuie să fie mutat în următoarele 24 până la 48 de ore, aceste condiții nu sunt bune pentru animalul eșuat”, a declarat șeful Sea Shepherd France, Lamya Essemlali.

Specialiștii nu prea mai au speranțe că balena subponderală va supraviețuit. „Avem cu toții îndoieli cu privire la propria capacitate de a se întoarce în mare. Chiar dacă l-am „conduce” cu o barcă, ar fi extrem de periculos, dacă nu imposibil”. Cu toate acestea, „eutanasia” a fost exclusă deocamdată, a adăugat ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Beluga ajunsă pe fluviul Sena refuză să mănânce. Salvatorii nu cred ca poate fi salvată