Antena Meniu Search
x

Berlinale 2019. România, prezentă cu un singur lungmetraj, "Monştri"

Berlinale 2019. La Berlin s-a deschis, aseară, cea de-a 69-a ediţie a festivalului internaţional de film. 17 filme concurează pentru marele premiu, Ursul de Aur, care, anul trecut, a revenit peliculei româneşti "Nu mă atinge-mă", realizat de Adina Pintilie.

de Redactia Observator

la 08.02.2019, 11:02

Vezi și

La Berlin s-a deschis, aseară, cea de-a 69-a ediţie a festivalului internaţional de film. 17 filme concurează pentru marele premiu, Ursul de Aur, care, anul trecut, a revenit peliculei româneşti "Nu mă atinge-mă", realizat de Adina Pintilie. De această dată, România este prezentă doar în secţiunea Forum, cu lungmetrajul "Monştri", al debutantului Marius Olteanu. Gala inaugurală a început printr-un omagiu adus directorului festivalului, care se retrage după 18 ani.

Directorul Berlinalei, Dieter Kosslick, a ascultat cu emoţie cântecul care i-a fost dedicat cu ocazia retragerii. Au urmat aplauze şi ovaţii puternice din partea publicului.

Iar preşedinta juriului de la actuala ediţie, actriţa franceză Juliette Binoche, l-a salutat şi ea călduros, la intrarea în scenă. Cei doi au glumit apoi pe seama trofeului de la Berlin, comparat cu premiul Oscar şi cu cel de la Cannes, pe care Juliette Binoche le are în colecţie.

Prezentarea juriului a oferit prilejul unui alt moment amuzant. Una din membre, o actriţă germană, a evocat deviza festivalului, "Personal înseamnă politic", într-un mesaj adresat fiicei sale, aflate acasă, în faţa televizorului. "Gata, acum du-te la culcare!".

Selecţia oficială a Berlinalei cuprinde 23 de filme, dintre care şase vor fi proiectate în afara competiţiei. Dar în celelalte secţiuni ale festivalului vor putea fi văzute, în total, aproape 400 de producţii.

Printre acestea se numără filmul lui Marius Olteanu, "Monştri", inclus în secţiunea Forum şi candidat la trofeul pentru cel mai bun lungmetraj de debut. Festivalul se încheie pe 17 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Berlinale 2019. România, prezentă cu un singur lungmetraj, "Monştri"