Antena Meniu Search
x

Big Ben va intra în reperații pentru câteva luni

Gălăgiosul Big Ben ar putea amuţi în curând. Istoricul ceas londonez are nevoie urgentă de reparaţii ce vor dura câteva luni.

Vezi și

 Gălăgiosul Big Ben ar putea amuţi în curând. Istoricul ceas londonez are nevoie urgentă de reparaţii ce vor dura câteva luni.

Ceasul de pe Parlament britanic şi turnul care îl susţine au nevoie de o investiţie de 40 de milioane de lire, echivalentul a aproape 62 de milioane de euro, şi urgent. În caz contrar, ceasul de pe Parlamentul Londrei ar putea să tacă pentru totdeauna.

Este sunetul care le dă deşteptarea londonezilor de 156 de ani. Zilele celui mai cunoscut ceas din lume sunt însă numărate dacă reparaţiile de care are atâta nevoie nu vor fi începute în cel mai scurt timp. Pendulul şi acele ceasului trebuie înlocuite. Dar şi sistemul are nevoie de îmbunătăţiri vizibile, afectat fiind de rugină.

Big Ben-ul şi Turnul Elizabeth, care îl susţine, sunt imagini reprezentative ale Londrei. Cred că majoritatea ţărilor dezvoltate ar face tot posibilul să împiedice ca un simbol de acest fel să ajungă în ruină, să nu mai funcţioneze sau, poate mai rău de atât, ca bucăţi din el să înceapă să cadă.

Ca să nu se ajungă aici este însă nevoie de o investiţie de până la 40 de milioane de lire. Din banii contribuabililor. Iar turiştii nu vor mai putea să îl admire timp de aproximativ 4 luni.

Dacă veţi vorbi cu cineva care lucrează în clădirea Parlamentului, veţi afla că nu va duce lipsa dong-urilor pe care le aude acum mereu. Dar, din nou, ceasul are un scop clar , să ne reamintească faptul că această clădire există.

Pe lângă defectele tehnice ale ceasului, arhitecţii spun că şi acoperişul are crăpături. Clădirea are, de asemenea, nevoie de reparaţii masive pentru a întruni regulile de siguranţă în domeniu. Costurile includ şi construirea unui centru pentru turişti, la baza turnului şi montarea unui lift care să îi ducă pe doritori până sus. Ultima renovare a ceasului a avut loc cu 31 de ani în urmă. Atunci, renovările au făcut ca ceasul să tacă pentru 26 de zile în decursul a nouă luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Big Ben va intra în reperații pentru câteva luni