Antena Meniu Search
x

12 morți și aproape 400 de infectați cu coronavirus în Italia

Italia este în stare de alertă. În mai puţin de o săptămână, 12 oameni au murit. Iar 378 au fost infectaţi cu temutul coronavirus. Printre cazurile confirmate sunt şi opt copii. Europenii sunt sfătuiţi să nu călătorească în Italia.

de Redactia Observator

la 26.02.2020, 23:41

Vezi și
  • 12 persoane au decedat în Italia, după îmbolnăvirea cu Covid-10
  • Europenii sunt sfătuiţi să nu călătorească în Peninsulă

Italia este în stare de alertă. În mai puţin de o săptămână, 12 oameni au murit. Iar 378 au fost infectaţi cu temutul coronavirus. Printre cazurile confirmate sunt şi opt copii. Europenii sunt sfătuiţi să nu călătorească în Italia. Kuweit a suspendat toate zborurile spre şi dinspre Italia, iar Iordania şi Seychelles şi-au închis graniţele pentru cei care vin din Italia. 

În Casalpusterlengo, în zona zero a epidemiei, instituţiile publice, teatrele şi muzeele s-au închis. Oamenii abia dacă mai ies din case. În total, 12 oraşe sunt închise pentru ca preveni răspândirea virusului.

Nimeni nu intră, nimeni nu iese. Patrule de poliţişti şi militari se asigură că toată lumea respectă carantina. Panica împinge localnicii la gesturi extreme. În magazine, unii oameni s-au luat la bătaie pentru alimente.

Cele mai mari focare sunt în Lombardia şi Veneto. Toate persoanele infectate în ultimele zile au intrat în contact cu cineva de aici. Panica e atât de mare că o româncă, prinsă la furat, a fost eliberată pentru că avea simptome de gripă. Virusul nu iartă pe nimeni. Printre infectaţi sunt şi copii. Inclusiv o fetiţă de 4 ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La Vatican, slujbele se vor ţine fără credincioşi. Vor fi transmise online. Iar la nunţi şi înmormântări, mai pot participa doar cele mai apropiate rude. Numărul infectărilor se apropie de 400 în mai puţin de o săptămână. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că suntem în pragul unei pandemii.

Noi cazuri de coronavirus au fost raportate în toată lumea. De Italia, se leagă primele cazuri de coronavirus în mai multe ţări europene. Pacienţii infectaţi în Peninsulă au adus virusul în Austria, Croaţia, Elveţia şi Grecia.

Un nou focar a izbucnit şi în Germania. Şcolile şi instituţiile publice au fost închise în Heinsberg. Iar Franţa a înregistrat şi primele două decese. În Tenerife, o mie de oameni sunt în carantină într-un hotel. Numărul noilor cazuri de coronavirus din lume le-a depăşit pe cele din China.

Australia şi Statele Unite testează deja vaccinuri împotriva virusului mortal. Va mai dura însă cel puţin câteva luni, poate chiar un an, până vor putea fi folosite.

Cu aproape 200 de pacienţi infectaţi, Japonia ia în calcul amânarea Jocurilor Olimpice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » 12 morți și aproape 400 de infectați cu coronavirus în Italia