Antena Meniu Search
x

Situație alarmantă în SUA: Au fost raportate peste jumătate de milion de cazuri cu Omicron în 24 de ore. Record de infectări și în 7 state europene

Statele Unite au înregistrat 512.553 de noi cazuri de Covid într-o zi, marţi - cel mai mare număr înregistrat de la începutul pandemiei, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Recordul anterior a fost de 294.015, stabilit pe 8 ianuarie 2021. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.12.2021, 10:57

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Cifra ridică media pe şapte zile a cazurilor din SUA la 267.000, potrivit unei baze de date a The New York Times. Aceasta depăşeşte valoarea maximă medie zilnică anterioară de 7 zile de 248.209, anunţată pe 12 ianuarie.

Întârzierea raportării cazurilor în weekendul de Crăciun este de luat în calcul, spun specialiştii, deoarece multe centre de testare au fost probabil închise, ceea ce înseamnă că unele rezultate ale testelor ar fi fost probabil reportate luni şi marţi.  

Recorduri sumbre și în Europa

Răspândirea variantei Omicron generează noi şi nedorite recorduri în ceea ce priveşte numărul de infectări cu Covid-19. În Marea Britanie, Franţa, Grecia, Cipru, Portugalia, Islanda şi Danemarca, numărul zilnic de infectări a fost cel mai mare de la începutul pandemiei. Danemarca are în prezent cea mai ridicată rată de infectare din lume, peste 16 la mie. 

Pe acelaşi subiect

În Franţa, numărul de cazuri noi de Covid-19 a atins marţi 179.807, cel mai ridicat nivel de la declanşarea pandemiei. Recordul anterior, de 104.611 cazuri, a fost atins sâmbătă. Marea Britanie a raportat marţi un record de 129.471 de cazuri noi de Covid-19, la o zi după ce premierul Boris Johnson a declarat că nu va introduce noi restricţii anul acesta pentru a limita răspândirea variantei Omicron. Portugalia a raportat marţi un record de 17.172, iar Italia, peste 78.313.

Recorduri ale infectărilor s-au consemnat şi în Australia şi Statele Unite, unde California a devenit primul stat federal cu peste 5 milioane de cazuri. 

Ceva mai încurajator este că Omicron pare să provoace forme mai uşoare ale bolii. Experţii avertizează însă că sistemele de sănătate pot fi sufocate de numărul uriaş al bolnavilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Stiri externe » Situație alarmantă în SUA: Au fost raportate peste jumătate de milion de cazuri cu Omicron în 24 de ore. Record de infectări și în 7 state europene