Antena Meniu Search
x

Bilanțul negru al primelor 4 zile de război: 352 de morţi în rândul civililor, dintre care 16 copii. Peste 5.000 de ruşi ar fi fost ucişi

Ucraina rezistă de patru zile şi patru nopţi în confruntarea cu Rusia. Atacurile puternice au fost respinse şi azi-noapte în marile oraşe, dar armata ucraineană a rezistat şi a păstrat controlul Kievului şi al Harkovului. 

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 15:11

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Pierderile sunt grele de ambele părţi: armata rusă a recunoscut, pentru prima dată, că unii dintre soldaţii săi au fost ucişi, dar nu le-a dezvăluit numărul.

Cel mai recent bilanţ al autorităţilor ucrainene arată 352 de morţi în rândul civililor, dintre care 16 copii şi aproape 1700 de răniţi. Tot Kievul spune că 5300 de soldaţi ruşi ar fi fost ucişi, fără a menţiona pierderile în rândul armatei ucrainene.

De asemenea, într-un mesaj postat pe Facebook, oficialii ucraineni au declarat că aproximativ 5.300 de soldați ruși au fost uciși și au susținut că 191 de tancuri, 29 de avioane de luptă, 29 de elicoptere și 816 vehicule blindate de transport au fost distruse de forțele ucrainene.

BBC nu a reușit să verifice în mod independent aceste afirmații, deși Ministerul Apărării din Marea Britanie consideră că Rusia a suferit „pierderi grele” în primele etape ale conflictului. Afirmațiile vin după ce, duminică, Ministerul rus al Apărării a recunoscut că forțele sale au suferit pierderi, deși oficialii nu au furnizat o cifră exactă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Bilanțul negru al primelor 4 zile de război: 352 de morţi în rândul civililor, dintre care 16 copii. Peste 5.000 de ruşi ar fi fost ucişi