Antena Meniu Search
x

Bizoni evadați între mașini și locuințe

Un grup de bizoni i-a făcut pe locuitorii unui orăşel din statul New York să se creadă transportaţi în Vestul Sălbatic

Vezi și

Un grup de bizoni i-a făcut pe locuitorii unui orăşel din statul New York să se creadă transportaţi în Vestul Sălbatic

Masivele animale, evadate de la o fermă, au traversat un râu şi mai multe şosele şi au ajuns în preajma locuinţelor. Finalul a fost tragic: bizonii au fost împuşcaţi deoarece capturarea lor în viaţă era aproape imposibilă. 

Scăpaţi din ţarcul unei ferme unde erau crescuţi pentru carne, bizonii şi-au amintit de instinctele strămoşilor lor născuţi în libertate. Au traversat înot râul Hudson şi au trecut peste o şosea majoră, din fericire fără să provoace niciun accident. Au hoinărit apoi în voie până au ajuns în apropierea unor şcoli, dar aici au devenit un real pericol.

Poliţiştii s-au străduit să captureze animalele şi au apelat chiar şi la un elicopter, dar mai abili s-au dovedit câţiva vânători angajaţi de proprietarul fermei. Aceştia au început să tragă asupra bizonilor de îndată ce-i zăreau. Dar focurile de armă dezordonate erau, şi ele, o ameninţare aşa că, la fel ca în Vestul Sălbatic, şeriful a trebuit să intervină.

Vânătorii nu s-au lăsat, însă, până nu au lichidat toţi bizonii fugari. Unii localnici mai buni la suflet s-au mirat că nu s-au folosit tranchilizante dar specialiştii au explicat că acestea nu ar fi avut niciun efect, deoarece bizonii au pielea prea groasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Bizoni evadați între mașini și locuințe