Antena Meniu Search
x

Blocajul Canalului Suez, după eşuarea navei Ever Given, s-a încheiat

Toate navele aflate în așteptare au reuşit să traverseze artera navigabilă. În urma incidentului, sute de nave și-au întârziat călătoria. 

de Redactia Observator

la 03.04.2021, 17:37

Nava Ever Given care a provocat blocajul pe Canalul Suez
Nava Ever Given care a provocat blocajul pe Canalul Suez - Getty Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

422 de nave au rămas blocate pe Canalul Suez, după eșuarea navei Ever Given. Incidentul s-a încheiat sâmbătă, când ultimele 61 de ambarcațiuni și-au continuat călătoria, a anunțat Autoritatea Canalului Suez, potrivit Reuters. 

Blocajul de șase zile de pe cea mai scurtă rută de transport maritim între Europa și Asia a scufundat în haos lanțurile de aprovizionare globale.

Incidentul a declanşat o criză a transportului maritim internaţional, a blocat trafic comercial mondial de 9 miliarde de dolari pe zi, făcând să aştepte cele 422 de nave care transportau de la ţiţei până la bovine.

Autorităţile au declarat că întârzierile vor fi eliminate până sâmbătă, dar blocarea traficului maritim ar putea avea repercusiuni de lungă durată asupra porturilor şi lanţurilor de aprovizionare din întreaga lume.

Preşedintele Autorităţii Canalului Suez, Osama Rabie, a sugerat că vremea, inclusiv vântul puternic, şi o eroare umană ar fi jucat un rol în eşuarea navei, pe 23 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Blocajul Canalului Suez, după eşuarea navei Ever Given, s-a încheiat