Antena Meniu Search
x

Boris Johnson ar fi vrut să se injecteze live la TV cu coronavirus pentru a calma publicul în 2020

Scandal în Marea Britanie în urma unor dezvăluiri făcute de fostul consilier-șef al lui Boris Johnson.  Acesta spune că premierul britanic a eșuat „dezastruos” în criza COVID-19 și că a intenționat să facă înjecții cu coronavirus live la televizor la începutul pandemmiei în 2020 pentru a demonstra că nu este atât de periculos, relatează Reuters. 

de Redactia Observator

la 26.05.2021, 16:39

Boris Johnson ar fi vrut să se injecteze live la TV cu coronavirus pentru a calma publicul în 2020
Boris Johnson - Profimedia

Premierul britanic Boris Johnson a spus în primăvara lui 2020 despre pandemia de coronavirus că este "noua gripă porcină", a afirmat miercuri fostul său consilier-şef Dominic Cummings, într-o audiere în parlament dedicată gestionării de către guvern a crizei COVID-19, relatează Reuters. Acesta a spus că fostul său șef a eșuat în criza COVID-19 și că miniștrii nu au respectat standardele ridicate la care se așteptau oamenii. Cu aproape 128.000 de decese, Marea Britanie este pe locul 5 în lume la numărul de morți atribuite COVID-ului. Boris Johnson este acuzat că a ezitat în a aprecia importanța amenințării cauzate de virus la începutul anului 2020, pe măsură ce s-a răspândit din China către Europa și Marea Britanie.

Dominic Cummings, strategul din spatele campaniei Brexit din 2016 și a alegerilor din 2019, le-a spus parlamentarilor că guvernul britanic a admis mult prea târziu criza. Johnson a considerat COVID o „sperietură” precum gripa porcină. Scepticismul lui Johnson a fost atât de mare încât chiar le-a spus oficialilor că ar vrea ca un consilier medical al guvernului să-i facă o injecție cu coronavirus live la televiziune pentru a liniști publicul, a spus Cummings.

„Când publicul avea cel mai mult nevoie de noi, guvernul a eșuat”, le-a spus Cummings parlamentarilor. "Adevărul este că înalți miniștri, înalți funcționari, înalți consilieri ca mine, nu au respectat standardele pe care publicul are dreptul să le aștepte de la guvernul său într-o criză ca aceasta." Cummings, care a părăsit guvernul după o neînțelegere cu Johnson la sfârșitul anului 2020, și-a cerut scuze familiilor celor decedați pentru propriile greșeli și greșelile guvernului britanic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Boris Johnson ar fi vrut să se injecteze live la TV cu coronavirus pentru a calma publicul în 2020