Antena Meniu Search
x

Boris Johnson salută retragerea cluburilor engleze din Superliga Europei: ''Acesta este rezultatul potrivit pentru fanii fotbalului''

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a salutat, miercuri, retragerea cluburilor engleze din proiectul Superligii europene.

de Redactia Observator

la 21.04.2021, 10:57

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a salutat, miercuri, retragerea cluburilor engleze din proiectul Superligii europene
Boris Johnson salută retragerea cluburilor engleze din Superliga Europei - Profimedia Images
  • Boris Johnson salută retragerea cluburilor engleze din Superliga Europei
  • Super League s-a prăbuşit la 48 de ore de la anunţul creării

"Salut anunţul de aseară. Acesta este rezultatul potrivit pentru fanii fotbalului, pentru cluburile şi comunităţile de fotbal din toată ţara. Trebuie să ne protejăm în continuare dragul nostru joc naţional", a scris prim-ministrul, pe Twiter.

Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea s-au retras, în noaptea de marţi spre miercuri, din proiectul Superligii europene, care cuprindea 12 mari grupări de pe continent.

Retragerile au venit ca urmare a unei reacţii furioase din partea fanilor, oficialilor şi politicienilor care au susţinut că Superliga este lacomă şi anticoncurenţială, deoarece echipelor li se garantează un loc în fiecare an.

Toate cele şase cluburi engleze s-au retras din Superligă

După Manchester City, şi Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea s-au retras din proiectul Superligii europene, care cuprindea 12 mari grupări de pe continent. Manchester City a fost primul club care a făcut anunţul oficial că începe procedura de retragere din grupul care a iniţiat proiectul Superligii europeane.

Super League s-a prăbuşit la 48 de ore de la anunţul creării, fiind aşteptate şi alte retrageri. Potrivit TV3 Catalunya, preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, a asigurat că nu va ratifica aderarea clubului la Superliga până când nu va avea acordul suporterilor-membri, socios. Şi Atletico Madrid este gata să-şi reconsidere poziţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Boris Johnson salută retragerea cluburilor engleze din Superliga Europei: ''Acesta este rezultatul potrivit pentru fanii fotbalului''