Antena Meniu Search
x

Boxul thailandez, o arta martiala. Sportivii isi omagiaza maestrii intr-un ritual spre victorie

Boxul thailandez, cunoscut sub numele de Muay Thai, nu este doar o arta martiala ca multe altele. Inaintea luptelor, sportivii isi omagiaza maestrii intr-un ritual ce ii aduce mai aproape de victorie.

Vezi și
Nu mai putin de 600 de practicanti ai boxului thailandez s-au adunat la un templu din vechea capitala a Thailandei, pentru ceremonia numita Wai Kru. Este vorba de un omagiu colectiv adus maestrilor acestui sport si mai ales, celor care i-au antrenat.

Dupa ce s-au inclinat in fata veteranilor, luptatorii au primit cununa sacra Muay Thai, ce confirma ca stapanesc tainele acestei arte martiale. Pe langa localnici, la ceremonie au luat parte sportivi veniti din peste 50 de tari.

Sutele de sportivi au efectuat, apoi, miscari de Muay Thai, in ritmul muzicii traditionale.

O legenda thailandeza spune ca, in 1767, cand tara a fost invadata de birmani, acestia, pentru a se distra, au ales un prizonier si l-au pus sa se lupte cu soldatii lor. Dar omul era instruit in arta Muay Thai si, inainte de fiecare lupta, efectua ritualul Wai Kru. Aceasta l-a ajutat sa-i invinga pe toti soldatii pe care a trebuit sa-i infrunte.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Boxul thailandez, o arta martiala. Sportivii isi omagiaza maestrii intr-un ritual spre victorie