Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord a încercat să lanseze o rachetă, dar a eșuat!

Agenția de presă sud-coreeană Yonhap anunță că regimul nord-coreean a încercat să lanseze o rachetă. Testul cu rachetă a eșuat însă.

Agenția de presă sud-coreeană Yonhap anunță că regimul nord-coreean a încercat să lanseze o rachetă. Testul cu rachetă a eșuat însă.

Statul major al armatei sud coreene a confirmat că nord-coreenii au încercat să lanseze o rachetă de pe coasta de est a țării. Testul regimului de la Phenian a fost însă un eșec, au mai precizat militarii sud-coreeni. Deocamdată, nu e cunoscut tipul de rachetă pe care Coreea de Nord a vrut să-l testeze.

Statele Unite, de asemenea, au confirmat că nord-coreenii au făcut un test cu rachetă, dar lansarea a fost ratată. Racheta a explodat și s-a dezintegrat imediat după lansare, spun americanii.

Secretarul american al apărării a transmis că Președintele Donald Trump a fost informat de testul cu rachetă al nord-coreenilor. ”Președintele nu are alte comentarii”, a precizat oficialul.

Lansarea rachetei ar fi avut loc după festivitățile masive care au marcat 105 ani de la nașterea lui Kim Il Sung (Kir ir Sen), fondatorul Coreei de Nord, bunicul actualului lider, Kim Jong-Un.

15 aprilie, de altfel, e numită în Coreea de Nord Ziua Soarelui și e dedicată lui Kim Il Sung. O uriașă paradă militară a avut loc la Phenian, ca o etalare a forței regimului comunist.

Zilele trecute, surse sud-coreene avertizau asupra riscului ca, de Ziua Soarelui, nord-coreenii să efectueze un test nuclear sau un test cu rachetă, care ar amplifica alarmant tensiunile în zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a încercat să lanseze o rachetă, dar a eșuat!