Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: Mandat european de arestare, emis pe numele lui Carles Puigdemont

Audienţa Naţională a emis vineri mandate europene de arestare pe numele premierului catalan Carles Puigdemont şi al altor patru lideri care au fugit.

Audienţa Naţională a emis vineri mandate europene de arestare pe numele premierului catalan Carles Puigdemont şi al altor patru lideri care au fugit împreună cu el în Belgia luni, transmite BBC News.

Cei cinci lideri separatişti nu s-au prezentat la o audiere joi, când alţi nouă foşti membri ai Guvernului regional catalan au fost arestaţi preventiv.

Unul dintre cei nouă reţinuţi a fost eliberat vineri după ce a plătit o cauţiune în valoare de 50.000 de euro.

Ei sunt acuzaţi cu toţii de rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri publice după proclamarea ”Republicii Catalonia”.

Parlamentul regional a proclamat independenţa acestei ”republici catalane” în urmă cu o săptămână, în baza unui referendum de autodeterminare ilegal organizat de Guvernul regional pe 1 octombrie.

Nicio ţară nu a recunoscut această ”republică”, iar Guvernul central de la Madrid a plasat Catalonia sub tutelă după ce a destituit Executivul de la Barcelona, a dizolvat Parlamentul catalan şi a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » BREAKING NEWS: Mandat european de arestare, emis pe numele lui Carles Puigdemont