Antena Meniu Search
x

Premierul irakian anunţă oficial ELIBERAREA oraşului MOSUL de sub control JIHADIST. Ofensiva a durat mai bine de 8 luni

Premierul irakian Haider al-Abadi a declarat oficial că oraşul Mosul a fost eliberat de sub controlul Statului Islamic, relatează Sky News.

Premierul irakian Haider al-Abadi a declarat oficial că oraşul Mosul a fost eliberat de sub controlul Statului Islamic, relatează Sky News.

UPDATE 17:30 Islamiştii au promis să „lupte până la moarte” la Mosul, însă purtătorul de cuvânt al armatei irakiene, generalul de brigadă Yahya Rasool, a spus că 30 de militanţi au fost ucişi în timp ce încercau să scape din oraş trecând înot fluviul Tigru.

Cadavrele în putrefacţie ale militanţilor se află încă pe străzile înguste ale centrului vechi, unde Statul Islamic a dus o ultimă luptă împotriva forţelor irakiene sprijinite de o coaliţie condusă de SUA.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

Premierul irakian Haider al-Abadi a ajuns la Mosul şi a felicitat forţele armate pentru victoria lor împotriva Statului Islamic, după mai mult de opt luni de lupte în oraş, relatează Reuters.

Luptele au lăsat părţi importante ale Mosulului în ruine, au ucis mii de civili şi au obligat aproape un milion de oameni să îşi părăsească locuinţele.

„Felicitări combatanţilor eroici şi poporului irakian pentru obţinerea acestei victorii majore”, a afirma Abadi într-un comunicat.

La mai bine de opt luni de la lansarea unei ofensive cu obiectivul recuceririi Mosulului, forţele irakiene au reuşit să cucerească cea mai mare parte a oraşului care a căzut în mâna jihadiştilor în iunie 2014.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Premierul irakian anunţă oficial ELIBERAREA oraşului MOSUL de sub control JIHADIST. Ofensiva a durat mai bine de 8 luni