Antena Meniu Search
x

Video Britanicii au luat cu asalt barurile și restaurantele, după relaxarea restricțiilor. Verde la distracție și în Franța, Germania și Italia

Revenirea la normalitate nu mai e un vis îndepărtat. De azi, britanicii se distrează din nou în puburi, baruri şi restaurante. Cei mai nerăbdători au luat cu asalt localurile încă de la miezul nopţii pentru a savura o primă băutură într-un spaţiu acoperit.

de Redactia Observator

la 17.05.2021, 17:40

Vezi și
  • Pregătiri pentru revigorarea vieţii de noapte a oraşelor şi a evenimentelor se fac şi în Italia şi la Dubai

A fost un moment pe care britanicii l-au aşteptat mai bine de şase luni. Tinerii nu au mai avut răbdare şi au umplut pub-urile din marile oraşe încă de la miezul nopţii. Noile reguli îi obligă însă pe clienţi să stea aşezaţi şi să comande de la mese pentru a se putea respecta distanţarea socială. Chiar şi aşa, cozile la intrarea în localuri au depăşit şi câteva zeci de metri în zonele studenţeşti. Cei care au vrut să evite aglomeraţia au mers la pub de la primele ore ale dimineţii.

Măsuri de relaxare și în Franța, Germania și Italia

Din 19 mai, urmează să fie luate măsuri de relaxare şi în Franţa şi în Germania. În Hexagon, restricţiile de circulaţie vor începe de la ora 21 în loc de ora 19 şi se redeschid terasele localurilor, dar şi muzeele, teatrele şi cinematografele. Evenimentele culturale revin şi la Berlin, însă doar pentru cei care prezintă dovada unui test negativ Covid. În Italia, parlamentarii decid zilele acestea la ce restricţii renunţă din 24 mai după ce numărul de decese zilnice a scăzut în premieră sub 100 în ultimele 7 luni.

Matteo Salvini, preşedinte Liga Nordului: Suntem de acord toţi ca de săptămâna viitoare să redăm italienilor gustul dulce al libertăţii.

În 5 iunie, vor fi organizate şi două evenimente test cu câte 2000 de participanţi. Oamenii vor prezenta la intrare certificatul verde, iar la ieşire vor fi testaţi. Relaxarea a ajuns şi în Dubai. De azi este permisă organizarea de evenimente în restaurante, cafenele sau mall-uri, iar în sălile de spectacole este acum admis un grad de ocupare de 70%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Britanicii au luat cu asalt barurile și restaurantele, după relaxarea restricțiilor. Verde la distracție și în Franța, Germania și Italia