Antena Meniu Search
x

Video Britanicii s-au luat la bătaie din cauza şoferilor români. Cozi uriaşe în benzinării şi supermarketuri pentru că nu are cine să transporte mărfurile

Şoferii români de camion şi angajaţii din abatoare fac cale întoarsă în Marea Britanie. Guvernul de la Londra vrea să ofere 5.000 de vize temporare pentru şoferi şi alte încă pe-atâtea pentru muncitori în abatoare. Nu are încotro. Benzinăriile au rămas fără combustibil din lipsă de şoferi, Supermaketurile au rămas cu rafturile goale. Totul după ce peste 150 de mii de tirişti străini s-au întors în ţările de origine, în urma Brexitului.

De Redactia Observator la 27.09.2021, 13:16
Vezi și

Alungaţi din Regat de regulile stricte impuse după Brexit, muncitorii români sunt acum chemaţi să dea o mână de ajutor britanicilor pentru a ieşi din criză. Premierul Boris Johnson a promis că va relaxa regulile pentru străini şi va acorda mii de vize temporare şoferilor de TIR şi muncitorilor străini din abatoare. "Brexitul a mai limitat puţin exodul şoferilor români de tir către Marea Britanie. Oferă salarii mult mai mari decât ar avea în România. Între criza şoferilor şi PIBul României este o legătură directă. Statul român ar trebui să se gândească să protejeze companiile româneşti, să protejeze menţinerea forţei de muncă, a şoferilor profesionişti români în România", a declarat Augustin Hagiu, consultant în transporturi.

Situaţia e disperată în Marea Britanie

Situaţia e disperată în Marea Britanie. Maşinile îşi aşteaptă rândul la pompă, la cozi interminabile. În mai multe benzinării, şoferii s-au luat la bătaie pentru un strop de combustibil. Carburanţii sunt raţionalizaţi. Aşa că niciun şofer nu are voie să alimenteze peste 30 de lire sterline.  

S-a asjuns în această situaţie după ce Regatul a rămas fără şoferi de cisterne care să le aducă combustibil în ţară. Peste 150.000 de emigranţi au plecat din Marea Britanie în ultima perioadă.

În supermarketuri, rafturi întregi au rămas goale. În plus, unele lanţuri de restaurante tip fastfood au scos din meniu preparate care conţin pui şi lapte, după ce furnizorii nu au putut face livrările. De teamă că vor rămâne fără marfă, magazinele de jucării au început deja să-şi facă stocuri pentru perioada Crăciunului. "Acum este o piaţă a şoferilor. Ei ştiu că cererea este mare şi a apărut un fel de licitaţie pentru şoferii de camion, la momentul actual", a declarat Laurence Bolton, managerul unei firme de transport. Deficitul de şoferi de camion afectează şi alte state europene. În Germania, de exemplu, lipsesc peste 60.000 de şoferi de cursă lungă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Britanicii s-au luat la bătaie din cauza şoferilor români. Cozi uriaşe în benzinării şi supermarketuri pentru că nu are cine să transporte mărfurile