Antena Meniu Search
x

Britanicii vor să reducă numărul de imigranţi români şi bulgari

Premierul britanic, David Cameron, a anunţat, ieri seară, că va lua măsuri dure împotriva "turismului pentru beneficii sociale", cei vizaţi fiind cetăţenii români şi cei bulgari!

David Cameron a transmis, potrivit BBC News Online, că imigranţii din cadrul UE nu vor putea pretinde sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat. 

Astfel că normele de eligibilitate pentru ajutoarele sociale vor fi înăsprite, de asemenea accesul la locuinţele sociale urmînd să fie limitat. Premierul a ţinut să precizeze că cetăţenii britanici sunt "profund îngrijoraţi" de nivelul imigraţiei provenind din România şi Bulgaria. 

Noii imigranţi nu vor putea primi ajutoare de şomaj în primele trei luni, iar plăţile vor fi sistate după şase luni, excepţie făcînd doar cei care au o şansă reală de a se angaja. 

"Obişnuitul test pentru locuinţă" ce stabileşte eligibilitatea pentru beneficii va fi înăsprit şi va fi introdus un prag minim pentru venituri. Cei care nu vor să lucreze vor fi expulzaţi şi nu se vor putea întoarce în Mare Britanie decât după un an de pauză, iar amenzile pentru angajatorii care nu plătesc salariul minim vor creşte de patru ori. 

"Schimbăm normele pentru ca nimeni să nu poată veni în această ţară şi să aştepte să primească ajutoare sociale imediat", a declarat David Cameron pentru Financial Times. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Britanicii vor să reducă numărul de imigranţi români şi bulgari