Bucătăria, locul unde Turcia atinge PERFECŢIUNEA!
Există un loc unde Turcia atinge perfecţiunea. În bucătărie. Acolo se află inima spiritului turcesc, bogat în arome şi în istorie. Poporul care a influenţat din plin şi bucătăria românească are secrete culinare care seduc pe loc orice turist.
Există un loc unde Turcia atinge perfecţiunea. În bucătărie. Acolo se află inima spiritului turcesc, bogat în arome şi în istorie. Poporul care a influenţat din plin şi bucătăria românească are secrete culinare care seduc pe loc orice turist.
Aşa începe aventura noastră culinară, pe tărâmul turcesc. În Antalya, împreună cu un bucătar de 5 stele. Prima tentaţie: ruladă de miel. Mai întâi condimentăm carnea: cu sare, piper negru, piper roşu şi foi de dafin.
Se condimentează din nou şi se pune în folie alimentară. Rulada se lasă la cuptor timp de 35 de minute. Se ornează farfuria şi se degustă cu plăcere.
Un alt preparat-vedetă în Turcia este vânăta umplută. A făcut furori în rândul oştii otomane şi acum e savurată nu doar în Turcia, ci în întreaga lume.
După ce vinetele au fost curăţate, se prăjesc câteva minute în baie de ulei, până când se rumenesc.
Între timp, se pregăteşte umplutura: carne de vită, usturoi, ceapă, bulion şi condimente. La final, se lasă în cuptor pentru câteva minute.
Şi cireaşa de pe tort: desertul. Cataif cu brânză de capră, special adusă din sud-estul Turciei. Dulce şi însiropat, apoi alintat cu fistic din belşug.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰