Antena Meniu Search
x

Ca la 20 de ani! Un veteran britanic a evadat dintr-un azil pentru a fugi în Franța

Un veteran al debarcării din Normandia a trăit, în aceste zile, o mică aventură care a emoţionat opinia publică din Marea Britanie.

Vezi și

Un veteran al debarcării din Normandia a trăit, în aceste zile, o mică aventură care a emoţionat opinia publică din Marea Britanie. 

Soldatul de aproape 90 de ani ţinea neapărat să asiste la ceremoniile din Franţa, aşa că a. evadat din căminul în care era internat şi a traversat, în secret, Canalul Mânecii. După ce şi-a împlinit dorinţa, s-a întors nevătămat la cămin, unde a fost primit ca un erou.

Bernard Jordan a fost primit cu aplauze şi ovaţii la revenirea în căminul de vârstnici din Sussex, unde trăieşte împreună cu soţia sa. Acum trei zile, însă, personalul căminului era în alertă, tot din cauza lui Jordan.

Fostul ofiţer al marinei regale dispăruse fără urmă după o plimbare. Alarmată, poliţia a început cercetările dar totul s-a lămurit după 12 ore. Fără să anunţe pe nimeni, cu decoraţiile din război pe sub pardesiu, veteranul urcase într-un autocar de linie care-l dusese pe feribot şi apoi în Franţa.

Între timp, toţi britanicii au aflat de aventura lui Jordan, supranumită "marea evadare", aşa că, la întoarcere, veteranul a ajuns vedeta televiziunilor.

Jordan spune acum că nu se aştepta să provoace o asemenea vâlvă. El adaugă că soţia sa îi cunoştea intenţiile, dar nu l-a putut însoţi deoarece se deplasează greu. Pe lângă debarcarea din Normandia, Bernard Jordan a participat şi la campaniile navale din Atlanticul de Nord şi Mediterana. După ce a luptat din prima până în ultima zi a războiului, a intrat în politică şi a fost ales consilier local şi, un an, chiar primar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ca la 20 de ani! Un veteran britanic a evadat dintr-un azil pentru a fugi în Franța