Antena Meniu Search
x

Calvarul trăit de un afgan care a ajutat armata britanică: Mi-au bătut și drogat soția. Mi-au ucis copilul

Un fost traducător pentru forțele armate britanice din Afganistan a povestit după ce a fost evacuat din Kabul despre iadul trăit în țara sa pentru că a ajutat o armată străină. 

de Redactia Observator

la 24.08.2021, 17:25

Vezi și

Din 2009 până în 2010, Ziaullah Omer a ajutat armata britanică la traducerea comunicațiilor radio talibane în provincia Helmand, relatează AP.  El a fost evacuat de pe aeroportul internațional Kabul la începutul acestei luni, împreună cu soția și cei cinci copii.

Omer a povestit că trebuia să-și schimbe în permanență locuința pentru a scăpa de talibanii aflați pe urmele sale pentru a se răzbuna. În trecut islamiștii i-au bătut soția și i-au ucis un copil. El a mărturisit că este recunoscător că Marea Britanie l-a scos pe el și familia lui din Afganistan. După ce a lucrat cu forțele britanice, Omer a servit ca pompier pe aeroportul din Kabul timp de șapte ani. De asemenea, a lucrat ca asistent administrativ și ofițer de legătură. Acum el și familia lui au scăpat din Afganistan și speră să continue să lucreze în Marea Britanie. Copiii săi vor merge la școală aici. 

”Au bătut-o pe soția mea, au drogat-o. Au luat-o de la păr și au târât-o până la poartă. În anul 2013, mi-au ucis fiul. În fiecare lună îmi schimbam casa. M-am dus la socrul meu și m-au găsit și acolo. Am scăpat de acolo, am mers într-un alt loc din Kabul și m-au găsit și acolo.Situația mea a fost foarte rea acolo....Am luat o armă și am împușcat eu însumi talibani pentru a-i salva pe britanici. Acum, cred că este rândul lor să mă ajute pe mine și familia mea. Sunt foarte fericit că lucrez pentru forțele britanice. Sunt oameni minunați. Pot să continui să lucrez aici, cred. Copiii vor merge la școală și soția mea, va învăța mai întâi engleza și apoi ea va decide ce ar vrea să facă", a povestit afganul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Calvarul trăit de un afgan care a ajutat armata britanică: Mi-au bătut și drogat soția. Mi-au ucis copilul