Antena Meniu Search
x

Campania electorală a lui Donald Trump, întreruptă de infectarea cu noul coronavirus

Regulile elementare în pandemie n-au fost respectate nici de Donald Trump. Cu o lună înainte de alegeri, cel mai puternic om al lumii a fost diagnosticat cu COVID 19. Preşedintele şi prima doamnă ar fi luat virusul de la o consilieră, adeptă convinsă a politicii anti-mască a superiorului ei. Campania electorală a fost oprită forţat, iar bursele sunt în cădere liberă. Ca să mai atenueze din efectele-şoc, Trump plănuieşte o apariţie online. 

De Ana Constantin la 02.11.2020, 15:29
Vezi și
  • Donald Trump și Melania Trump s-ar fi infectat de la o consilieră.
  • Șansele lui Donald Trump la alegerile prezidențiale, puse sub semnul întrebării de gestionarea pandemiei de coronavirus.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

La ora 8 dimineaţa, ora României, Donald Trump a dat vestea care a făcut înconjurul lumii: preşedintele a anunţat că a fost testat pozitiv şi intră în carantină împreună cu prima doamnă. 

Donald Trump, președintele Statelor Unite: În această seară, Prima Doamnă şi cu mine am fost testaţi pozitiv la COVID-19. Intrăm în carantină şi începem procesul de recuperare imediat. Vom trece peste asta împreună!

Cei doi au luat virusul de la una dintre cele mai apropiate consiliere. 

Hope Hicks a călătorit alături de cuplul prezidenţial în elicopter şi la bordul Air Force One. 

Le-a fost alături în Cleveland, unde marţi noapte a avut loc prima dezbatere prezidenţială, apoi în Minnesota pentru o întâlnire cu alegătorii. Avea deja simptome, dar le-a ignorat. 

Diagnosticul a venit după ce tinerei i s-a făcut rău chiar în avionul prezidenţial.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: A fost testată pozitiv. Abia am aflat. A fost testată pozitiv. Mi-am făcut un test. O să vedem ce se întâmplă, pentru că am petrecut mult timp cu ea şi Prima Doamnă a Statelor Unite s-a testat.

Nu este pentru prima dată când virusul intră într-unul dintre cele mai securizate locuri de pe Planetă.

Mai mulţi colaboratori ai preşedintelui au fost infectaţi în ultimele luni. Trump însuşi a refuzat luni la rândul să poarte masca de protecţie. 

Prima dată a fost văzut în public cu mască în iulie, cu ocazia unei vizite la un spital militar. 

Medicul lui Trump spune că acesta va continua să îşi exercite atribuţiile din izolare, dar evoluţia e greu de anticipat. La 74 de ani şi 110 kilograme, Trump face parte din categoria persoanelor vulnerabile. 

Riscuri mari se resimt şi la bursă. 

Dow a pierdut 500 de puncte după tweet-ul președintelui. Bursele europene au deschis pe "roșu", iar petrolul s-a ieftinit cu 1%. 

Şi cursa către Casa Albă îşi schimbă traiectoria. Modul în care a fost gestionată pandemia a fost una dintre cele mai spinoase teme de campanie. Peste șapte milioane de americani au contractat virusul, iar numărul morţilor depăşeşte 200 de mii. 

Joe Biden a fost testat negativ de dimineaţă. Cei doi au petrecut o oră şi jumătate pe aceeaşi scenă, marţi seară. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Campania electorală a lui Donald Trump, întreruptă de infectarea cu noul coronavirus