Antena Meniu Search
x

Când ar putea călători românii în Statele Unite fără viză? Ambasadorul României în SUA: "De cinci ani suntem blocaţi"

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, susține, într-un interviu acordat Digi24, că România vrea să schimbe strategia pentru a fi inclusă în Visa Waiver, programul american ce permite călătoriile fără viză în Statele Unite, și să demareze o campanie de conștientizare a publicului, astfel încât să nu mai fie atât de multe persoane respinse.

de Redactia Observator

la 05.02.2022, 11:30

Când ar putea călători românii în Statele Unite fără viză? Ambasadorul României în SUA: "De cinci ani suntem blocaţi"

România așteaptă de la autoritățile americane o foaie de parcurs, dar pe de altă parte, ar fi nevoie de resurse de la București alocate acestor demersuri, a explicat ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

"Nu există niciun stat care să fi fost inclus în programul Visa Waiver de la o rată de respingere a vizelor de 10 la sută, așa cum suntem noi acum, la sub 3 la sută într-un an fiscal, așa cum cere legislația americană", a declarat Andrei Muraru.

Oficialul recunoaște că este un proces "foarte complex", dar se declară optimist și crede că această campanie și-ar putea arăta roadele undeva spre orizontul anului 2024-2025.

Când ar putea merge românii în SUA fără viză

Întrebat când ar putea merge românii în SUA fără să fie nevoiți să mai treacă pe la ambasadă sau la consulat pentru o viză, Andrei Muraru a spus: "Dacă aș ști acest răspuns, vi l-aș da imediat, pe loc, și împreună ne-am pregăti intrăm pe teritoriul Statelor Unite fără viză, dar e, clar, un proces foarte complex".

El a explicat că actuala legislația americană referitoare la programul Visa Waiver datează din 1986 și prevede, printre altele, ca rata de respingere a vizelor să fie sub 3 la sută într-un an fiscal. Asta înseamnă că într-un an fiscal, dintre toți cetățenii unui stat candidat care solicită viză pentru Statele Unite mai puțin de 3 la sută să fie refuzați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Când ar putea călători românii în Statele Unite fără viză? Ambasadorul României în SUA: "De cinci ani suntem blocaţi"