Antena Meniu Search
x

Cannes și-a desemnat laureații de anul acesta!

Unul dintre cele mai importante premii a revenit filmului italian "Minunile", în care una dintre interpretele principale este o româncă de 13 ani

Vezi și

Unul dintre cele mai importante premii a revenit filmului italian "Minunile", în care una dintre interpretele principale este o româncă de 13 ani

Regizorul turc este unul din răsfăţaţii festivalului de la Cannes, unde a figurat de cinci ori în selecţia oficială şi a obţinut mai multe premii. Niciodată, însă, trofeul suprem, care i-a fost înmânat, acum, de la alţi doi veterani ai festivalului: Uma Thurman şi Quentin Tarantino.

Cel de-al doilea premiu, ca importanţă, de la Cannes i-a revenit filmului care a revelat-o pe Alexandra Maria Lungu. O elevă de 13 ani, originară din Vrancea, aleasă, dintre 2.000 de adolescente, să joace rolul unei tinere italience.

Tânăra cineastă italiană, una dintre cele doar două femei regizoare din selecţia oficială, a primit trofeul din mâinile unei legende a filmului, Sophia Loren.

Mica actriţă româncă nu a urcat, acum, pe scenă. Dar, cu câteva zile în urmă, la proiecţia filmului, a avut onoarea să păşească pe covorul roşu alături de partenera sa din film, nimeni alta decât Monica Bellucci, şi de restul echipei. Românca interpretează o fiică de nomazi care visează să înceapă o viaţă mai bună datorită unui concurs televizat. "Este pentru prima dată când vin aici, la festival, îmi place foarte mult şi, poate, va fi un început pentru o viitoare carieră. dar încă nu pot şti asta".

Alexandra se poate mândri, acum, cu un premiu la Cannes încă de la rolul de debut. Premiile de interpretare ale festivalului au revenit britanicului Timothy Spall, pentru rolul marelui pictor Turner, şi americanei Julianne Moore. Premiul juriului a fost împărţit între veteranul octogenar Jean-Luc Godard şi regizorul canadian Xavier Dolan, în vârstă de numai. 25 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Cannes și-a desemnat laureații de anul acesta!