Antena Meniu Search
x

Moscova introduce obligativitatea ca într-o lună să fie vaccinați peste 60% dintre angajaţii sectorului serviciilor

Moscova introduce obligativitatea ca în termen de cel mult o lună să fie vaccinați cel puţin 60% dintre angajaţii sectorului serviciilor deoarece capitala se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus.

de Redactia Observator

la 16.06.2021, 18:53

Capitala europeană unde angajații din sectorul public vor fi obligați să se vaccineze anti Covid
Vaccinare anti-Covid la mall în Moscova - Profimedia

Companiile care operează în sectoarele ospitalității, educației, asistenței medicale și divertismentului vor trebui să se asigure că 60% din forța de muncă este vaccinată, conform decretului semnat de medicul șef din Moscova. Cerințe similare au fost anunțate și în regiunea Moscovei, care împreună cu capitala reprezintă aproximativ 20 de milioane de oameni sau 14% din populația Rusiei.

Politicienii ruși s-au opus luni de zile ideii de vaccinare obligatorie pe fondul unei campanii lente la nivel național. Rusia a vaccinat doar aproximativ 13% din populație. Pe 27 mai, președintele Vladimir Putin a numit vaccinarea obligatorie „impracticabilă și imposibilă”.

Dar în declarația sa, Sobyanin a spus că situația „dramatică” din capitală - cu 12.000 de pacienți spitalizați și niveluri de boală egale cu vârfurile de anul trecut - nu l-au lăsat nicio altă opțiune. „Suntem obligați să facem tot ce putem pentru a efectua vaccinări în masă în cel mai scurt timp posibil pentru a opri această boală teribilă și a opri moartea a încă mii de oameni”, a spus el. 

Săptămâna trecută, Sobyanin a anunțat că locuitorii din Moscova care se vaccinează anti COVID-19 vor intra automat într-o loterie pentru a câștiga o mașină. Deși Rusia a fost printre primele țări din lume care a lansat un vaccin anti COVID-19, ratele sale de vaccinare sunt mai mici decât în multe alte națiuni.

Potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, numărul total al cazurilor de Covid-19 în Rusia a depăşit 5,17 milioane, iar la nivel global, e de peste 176,6 milioane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Moscova introduce obligativitatea ca într-o lună să fie vaccinați peste 60% dintre angajaţii sectorului serviciilor