Antena Meniu Search
x

Captură de peste 1,2 tone de cocaină la bordul unei nave, în largul Insulelor Canare

O încărcătură de peste o tonă de cocaină a fost confiscată săptămâna aceasta de Poliţia spaniolă. Drogurile au fost descoperite la bordul unui velier, în largul Insulelor Canare, a anunţat duminică Ministerul Finanţelor din Spania.

De Redactia Observator la 26.09.2021, 18:58
Peste 1,2 tone de cocaină, la bordul unei nave, în Insulele Canare (scop ilustrativ)
Peste 1,2 tone de cocaină, la bordul unei nave, în Insulele Canare (scop ilustrativ) - Profimedia

Peste o tonă de cocaină a ajuns în mâinile poliţiştilor spanioli, după ce au percheziţionat un velier sud-american, în largul Insulelor Canare, relatează AFP, potrivit news.ro. Acţiunea a avut loc pe 20 septembrie, la bordul unei ambarcaţiuni care naviga în apele internaţionale, la vest de arhipelagul turistic, precizează Ministerul Finanţelor din Spania.

Operaţiunea, efectuată de autorităţile vamale spaniole şi franceze, a scos la iveală peste 1.200 de kilograme de cocaină de provenienţă sud-americană. Drogurile urmau să ajungă în Peninsula Iberică.

Drogurile, descoperite pe puntea navei

Marfa se afla pe puntea vaporului care ”naviga fără pavilion”, potrivit ministerului, care precizează că a reperat ambarcaţiunea ”cu ajutorul cooperării internţaionale”. Potrivit oficialilor spanioli, două persoane se afau la bordul velierului, la momentul interceptării - un spaniol şi un italian. Ambii bărbaţi au fost reţinuţi ”fără să opună rezistenţă”, mai precizează ministerul.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Captură de peste 1,2 tone de cocaină la bordul unei nave, în largul Insulelor Canare

Breaking news

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 9.400 de decese și aproape 40.000 de răniți

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 9.400 de decese și aproape 40.000 de răniți