Antena Meniu Search
x

"Captură" inedită a vameşilor austrieci: 25 de moldoveni care mergeau la muncă în Franţa au înghesuit 1,2 tone de mâncare şi băutură în autocar | GALERIE FOTO

Captură inedită a vameşilor austrieci. Autorităţile de la punctul de frontieră Nickelsdorf, din estul Austriei, au percheziţionat un autocar venit din Republica Moldova, iar ce au descoperit i-a lăsat mască.

de Redactia Observator

la 25.11.2021, 18:01

Potrivit Heute, atunci când au perchiziţionat autocarul, vameşii au descoperit în compartimentele pentru bagaje nu mai puţin de 1,2 tone de mâncare şi băutură. "Marfa" nu era una de contrabandă, ci pur şi simplu merindele luate pentru drum ale moldovenilor. E drept, o parte din bagaje aparţinea şi celor trei şoferi care asigurau transportul, dar cea mai importantă parte a proviziilor aparţinea celor 25 de cetăţeni moldoveni.

Autocarul trebuia să ajungă în Franţa, acolo unde cetăţenii moldovenii se duceau la muncă. Autorităţile austriece au recunoscut că au primit un pont, motiv pentru care au perchiziţionat maşina în mod priotar.

Ce se afla în bagaje

Vameşii austrieci au găsit în bagajele călătorilor nu mai puţin de 510 kilograme de carne şi peste, 84 de kilograme de brânză, o cantitate neprecizată de legume, dar şi 304 litri de alcool. Şoferii au fost amendaţi cu 1.300 de euro, iar întreaga marfă a fost confiscată şi distrusă.

"Reglementările stricte de import pentru alimente de origine animală și vegetală există dintr-un motiv întemeiat: împiedică apariția epidemilor și a bolilor", a declarat Gernot Blumel, ministrul de finanţe al Austriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » "Captură" inedită a vameşilor austrieci: 25 de moldoveni care mergeau la muncă în Franţa au înghesuit 1,2 tone de mâncare şi băutură în autocar | GALERIE FOTO