Antena Meniu Search
x

Carles Puigdemont, eliberat condiționat de autoritățile belgiene. Spania vrea extrădarea lui

Soarta Cataloniei este în mâinile judecătorilor belgieni. Magistraţii trebuie să decidă până mâine la ora 9 dacă îl vor extrăda pe Carles Puigdemont.

Vezi și

Soarta Cataloniei este în mâinile judecătorilor belgieni. Preşedintele catalan s-a predat la Bruxelles, după ce Spania a emis un mandat european de arestare pe numele lui. A fost însă eliberat condiționat.

Update - oficialii belgieni au anunțat că îl vor elibera condiționat pe Carles Puigdemont, la fel și pe 4 dintre miniștrii săi din fostul guvern catalan.

Soarta lui Puigdemont şi a celor 4 miniştri este în mâinile magistraților belgieni. Carles Puigdemont a dat de înţeles că se va preda încă de sâmbătă și s-a ținut de cuvânt.

Judecătorii belgieni aveau ca termen până astăzi, la ora locală 9, să deciă dacă îl arestează sau îl eliberează pe preşedintele catalan şi pe cei 4 miniştri care i s-au alăturat în exil.

Măsurile spaniole la criza catalană au provocat panică şi în alte regiuni autonome. În Bilbao, în Ţara Bascilor, mii de oameni au sfidat ploaia şi au cerut eliberarea prizonierilor politici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Carles Puigdemont, eliberat condiționat de autoritățile belgiene. Spania vrea extrădarea lui