Antena Meniu Search
x

Carles Puigdemont ar petrece Revelionul în România, cu soţia Marcela Topor

Carles Puigdemont, fostul Premier al Cataloniei, s-ar afla în România, pentru a petrece Revelionul alături de soţia sa, Marcela Topor.

Carles Puigdemont, fostul Premier al Cataloniei, s-ar afla în România, pentru a petrece Revelionul alături de soţia sa, Marcela Topor. Informaţia a apărut în presa spaniolă.

Carles Puigdemont ar fi plecat de la Bruxelles şi ar fi în România, spune presa spaniolă. Fostul Premier al Cataloniei ar fi ales să petreacă Revelionul la Vaslui, la familia soţiei sale, Marcela Topor.

Carles Puigdemont şi Marcela Topor, la Vaslui de Revelion

Ziarul Catalunyapress citează surse care spun că fostul lider catalan s-a mutat în România, împreună cu soţia şi cele două fiice. Şi asta ar fi posibil datorită anulării mandatului internaţional care a fost emis pe numele său de Guvernul Spaniei, după ce a plecat la Bruxelles, în urma tensiunilor izbucnite după referendumul pentru independenţa Cataloniei.

Pe acelaşi subiect
Carles Puigdemont şi Marcela Topor petrec Revelionul la Vaslui

În România, Carles Puigdemont şi soţia sa vor sta alături de familia Marcelei Topor, în Vaslui. Puigdemont va încerca să aibă o prezenţă cât mai discretă şi să se odihnească, în compania rudelor, spune Catalunyapress.

Mesaj video pentru Catalonia, de Anul Nou

Înainte de plecarea în România, el a înregistrat la Bruxelles un mesaj video de Anul Nou, pentru Catalonia, care a fost dat publicităţii sâmbătă. Vineri, Carles Puigdemont a împlinit 55 de ani. Soţia sa, românca Marcela Topor, 41 de ani, i-a fost alături în campania pentru declararea independenţei Cataloniei.

Referendumul de la 1 octombrie a fost însă declarat ilegal de Guvernul Spaniei, care a replicat printr-o serie de acţiuni susţinute, pentru a împiedica separarea regiunii de regatul iberic. Eforturile lui Puigdemont de a declara independenţa Cataloniei au eşuat. În noiembrie, liderul separatist s-a refugiat la Bruxelles, pentru a evita aducerea sa în faţa justiţiei spaniole.

Alegerile anticipate din Catalonia organizate după ce Guvernul Spaniei a preluat direct conducerea regiunii, au dus la înfrângerea taberei separatiste.

Carles Puigdemont a învăţat româna de la Marcela Topor

Carles Puigdemont a venit frecvent în România, în concedii, împreună cu soţia Marcela Topor. Ex-liderul catalan vorbeşte limba română.

Marcela Topor colaborează ca jurnalist la Catalonia Today

Marcela Topor este jurnalist la ziarul catalan de limbă engleză Catalonia Today. De asemenea, are o emisiune în engleză la un post local de televiziune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Carles Puigdemont ar petrece Revelionul în România, cu soţia Marcela Topor