Antena Meniu Search
x

Carles Puigdemont refuză să se prezinte în faţa judecătorilor

Carles Puigdemont devine preşedintele din exil care sfidează Spania. Însă, în mai puţin de 24 de ore, judecătorii de la Madrid pot ordona capturarea lui.

Vezi și

Carles Puigdemont devine preşedintele din exil care sfidează Spania. Însă, în mai puţin de 24 de ore, judecătorii de la Madrid pot ordona capturarea lui. Refuză să se prezinte în faţa judecătorilor care l-au pus sub acuzare pentru rebeliune.

Zeci de jurnalişti au luat cu asalt aeroportul din Barcelona, în aşteptarea lui Carles Puigdemont. Nu s-a întors. Transmite mesaje de pe un site nou, care îl prezintă drept - "preşedintele din exil"

Procurorii spanioli pot ordona reţinerea şi extrădarea preşedintelui înlăturat pentru nesupunere. Puigdemont este, deja, acuzat de rebeliune şi riscă până la 30 de ani de închisoare. Alături de el, 13 miniştri şi 6 parlamentari sunt aşteptaţi mâine în instanţă. Procurorii le-au cerut inculpaţilor să depună şi o garanţie de 6 milioane de euro în termen de 3 zile. 

Cea mai aprigă susţinătoare a soţului său, românca Marcela Topor nu a mers în Belgia. Un jurnalist spaniol a fotografiat-o de dimineaţă, în timp ce ducea copiii la şcoală. Cei doi s-au cunoscut în 1998 la o piesă de teatru în care românca juca. Sunt căsătoriţi din 2000 şi au două fete, Maria şi Magali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Carles Puigdemont refuză să se prezinte în faţa judecătorilor