Start la Carnavalul de la Rio de Janeiro

De Redactia Observator.
Publicat: 02.03.2019, 19:41.
Actualizat: 03.03.2019, 00:45

Cea mai mare petrecere de pe mapamond a început în Brazilia! Carnavalul de la Rio a luat startul cu multă veselie şi cu mişcări de dans ultra-energice.

Cea mai mare petrecere de pe mapamond a început în Brazilia! Carnavalul de la Rio a luat startul cu multă veselie şi cu mişcări de dans ultra-energice. Pe Sambadrom, marile şcoli de samba se vor întrece zilnic în parade spectaculoase. Iar în tot oraşul vor fi peste 300 de petreceri.

Defilarea celor 12 şcoli de samba înscrise în competiţie este momentul culminant al Carnavalului de la Rio. Pregătirile au durat aproape un an în oraşul în care aproape totul este permis. Minuscule, dar elaborate, costumele respectă mereu tema aleasă. Marea senzaţie a carnavalului din acest an sunt paietele biodegradabile. Le înlocuiesc pe cele din plastic şi din aluminiu, considerate foarte poluante.

Într-un cadru restrâns, regele Momo, simbol al exceselor carnavalului de la Rio, a primit cheia simbolică a oraşului.

Fiecare şcoală de samba are dreptul de a participa la concurs cu până la cinci mii de dansatori, în fruntea cărora se află o tânără. Este un personaj care joacă un rol esenţial în competiţie. De prestaţia ei depinde nota finală acordată de juriu.

Dar carnavalul înseamnă mai mult decât paradele de pe Sambadrom. Rio de Janeiro este, în această perioadă, unul dintre cele mai atractive locuri pentru turişti. Atmosfera unică şi dorinţa oamenilor de a celebra muzica şi dansul aşa cum ştiu cel mai bine, fac din acest eveniment unul dintre cele mai aşteptate şi apreciate din lume. Mai ales că petrecerile de stradă se încheie abia în zori.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.