Antena Meniu Search
x

Casa Albă cere agenţiilor federale să impună obligativitatea purtării măştilor în spaţiile închise, pentru angajaţi şi vizitatori, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu

Casa Albă cere agenţiilor federale să impună obligativitatea purtării măştilor în spaţiile închise, pentru angajaţi şi vizitatori, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, în zonele unde transmiterea comunitară a Covid-19 este ridicată, potrivit unui email văzut de Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 29.07.2021, 08:25

Casa Albă cere agenţiilor federale să impună obligativitatea purtării măştilor în spaţiile închise, pentru angajaţi şi vizitatori, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu
- Profimedia

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a emis marţi recomandarea că persoanele vaccinate trebuie sp poarte măşti în spaţiile închise, în zonele cu transmitere ridicată a Covid-19.

Într-un e-mail trimis marţi târziu tuturor agenţiilor federale, Jason Miller, directorul adjunct al biroului pentru buget şi management al Casei Albe (OMB), a declarat, în conformitate cu recomandările CDC, că ”în zonele cu transmitere comunitară substanţială sau ridicată, agenţiile trebuie să solicite tuturor angajaţilor federali, contractorilor şi vizitatorilor, indiferent de statutul de vaccinare, să poarte o mască în interiorul clădirilor federale. Începând de astăzi, aceasta include zona Washington, DC".

Acesta a adăugat că persoanele care nu sunt complet vaccinate trebuie să continue să se distanţeze fizic, în conformitate cu îndrumările CDC. CDC a declarat marţi că cel puţin 63% din comitatele din SUA sunt considerate cu risc substanţial sau ridicat.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a cerut luni ca tot personalul Afacerilor legate de Veterani să fie vaccinat, iar miercuri, Departamentul pentru Securitate Internă a anunţat într-o postare pe Twitter că toţi cei 240.000 de angajaţi ai săi, va trebui să poarte o mască în interior şi să respecte  distanţarea fizică, imediat şi indiferent a stării de vaccinare.

Pe măsură ce varianta virulentă Delta a coronavirusului se răspândeşte prin părţi din Statele Unite şi imunizările întârzie, guvernul federal face din nou eforturi pentru a ţine sub control pandemia care a început acum mai bine de un an, în speranţa de a evita introducerea de restricţii la nivel naţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Casa Albă cere agenţiilor federale să impună obligativitatea purtării măştilor în spaţiile închise, pentru angajaţi şi vizitatori, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu