Antena Meniu Search
x

Mii de pelerini ortodocşi au sărbătorit Botezul Domnului în fluviul Iordan

Câteva mii de pelerini ortodocşi, care urmează calendarul de stil vechi, au sărbătorit Botezul Domnului chiar la locul unde a avut loc, în fluviul Iordan.

Vezi și

Printre ei s-au aflat şi credincioşi din România. Liturghia solemnă a fost urmată de un botez simbolic în apele fluviului, în amintirea evenimentului din zorii erei creştine.

Sărbătoarea Botezului a fost întâmpinată cu bătăi de clopot pe ambele maluri ale Iordanului, fluviul care desparte, astăzi, Iordania de teritoriul palestinian ocupat de Israel.

Chiar dacă regiunea trăieşte, de multă vreme, sub tensiunea conflictului iar creştinii nu reprezintă decât o minoritate în rândul localnicilor, pentru o zi, disputele au fost lăsate deoparte.

Patriarhul ortodox grec al Ierusalimului, Teofilos al Treilea, a condus procesiunea spre locul unde, potrivit celor mai mulţi istorici, Iisus Hristos a fost botezat în apa Iordanului. Ca şi cum ar fi înţeles sensul sărbătorii, un porumbel s-a aşezat pe cârja înaltului ierarh.

După slujbă, unii credincioşi au recreat, simbolic, botezul Domnului, de acum aproape două milenii.

Alţi participanţi, între care şi turişti români, s-au mulţumit să privească ritualul de pe margine dar au trăit, şi ei, un moment de înălţare spirituală.

Ceremoniile s-au desfăşurat fără niciun incident. Pentru o zi, Iordanul a părut să unească şi nu să despartă popoarele de pe cele două maluri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mii de pelerini ortodocşi au sărbătorit Botezul Domnului în fluviul Iordan