Antena Meniu Search
x

Catolicii, pregătiți de canonizarea celui mai iubit Papă

A mai rămas doar o zi până la o ceremonie aşteptată cu nerăbdare de catolicii din toată lumea. Doi dintre cei mai iubiţi papi din istorie, Ioan Paul al Doilea şi Ioan al 23 lea, vor fi trecuţi în rândul sfinţilor.

Vezi și

 Vaticanul este locul spre care se îndreaptă, acum, pelerini din toată lumea, pentru acest moment unic. Ultimele pregătiri le vedem într-un reportaj de la trimişii speciali ai Observatorului, Mirela Voicu şi Radu Mocanu.

În Piaţa Sfântul Petru din Vatican se simte deja aer de sărbătoare. Mâine, cel mai iubit suveran pontif al lumii moderne, fostul prelat polonez Karol Wojtila, va fi uns sfânt, alături de papa Ioan al Douăzeci şi Treilea. Canonizarea istorică va aduce milioane de credincioşi la Vatican. Unii dintre ei au ajuns deja în Piaţa Sfântul Petru.

Oficiată la doar 9 ani de la moartea lui Ioan Paul al doilea, canonizarea de duminică este, cu siguranţă, una dintre cele mai controversate din istoria Vaticanului.

Scandalul preoţilor pedofili, izbucnit la sfârşitul pontificatului său, îi fac pe unii să privească cu neîncredere sanctificarea lui. Pelerinii veniţi la Roma nu au, însă, nicio îndoială şi se bucură să fie prezenţi la un eveniment inedit.

54 de delegaţii, inclusiv 24 de şefi de stat vor asista la ceremonia grandioasă, oficiată pentru prima dată, de doi papi. Alte zeci de milioane de credincioşi o vor putea urmări pe cele 19 ecrane gigant amplasate în cele mai pitoreşti locuri din Italia sau din faţa televizoarelor. Papa Francisc va conduce ceremonia, secondat de papa Emerit Benedict al XVI-lea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Catolicii, pregătiți de canonizarea celui mai iubit Papă