Antena Meniu Search
x

Video Ce criterii trebuie să îndeplinească România pentru a se încadra în programul Visa Waiver

Alături de Bulgaria, Cipru şi Israel, România este pe lista scurtă a ţărilor pentru care Statele Unite ar putea ridica vizele pentru turişti. Este vorba de cei care intenţionează să stea pe teritoriul american mai puţin de 90 de zile. Deocamdată însă, România nu împlineşte toate criteriile pentru programul Visa Waiver.

de Redactia Observator

la 27.10.2021, 20:36

Vezi și
  • Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească România pentru a se încadra în programul Visa Waiver

Doar în 2019, peste 100.000 de români au călătorit în Statele Unite

Anunţul a fost făcut de secretarul american pentru securitate internă Alejandro Mayorkas la un eveniment dedicat turismului.

Alejandro Mayorkas, secretarul american pentru securitate internă: Un salut călduros al unui oficial din guvern deschide uşa către o experienţă turistică plăcută. Însă un salut neprietenos afectează întreaga experienţă.

Pentru a i se deschide uşa în Statele Unite, România trebuie să îndeplinească mai multe criterii. Spre exemplu, e nevoie de o colaborare mai strânsă cu autorităţile din SUA pe tema contraterorismului. Cel mai important criteriu este însă reducerea ratei de refuz a vizelor sub 3%.

Pe acelaşi subiect

Bogdan Banu, preşedinte, Romanians of DC: Principala condiţie pe care nu o îndeplineşte este rata de refuz care rămâne mai mult decât triplă faţă cea la care trebuie să ajungă, cea de 3%. România fiind în jurul ratei de 10%. Personal, nu ştiu dacă aceasta este o chestie care să se întâmple mai devreme de 3 - 5 ani.

Libera circulaţie a fost mereu cel mai fierbinte punct de pe agenda întrevederilor dintre liderii români şi americani. Iar asta pentru că cererea este mare. Doar în 2019, peste 100.000 de români au călătorit în Statele Unite.

Klaus Iohannis: Domnule Preşedinte Trump, din ce în ce mai mulţi oameni vin din România în Statele Unite, unii ca turiștii, alții pentru afaceri, iar aceștia din urmă ar trebui să fie încurajați. Aşa că problematica Visa Waiver va fi, probabil, important de discutat şi sperăm că vom face progrese în acest sens.

Tema a fost abordată şi în 2014, când Joe Biden era la a treia vizită în România. În acest moment, 40 de ţări sunt înscrise în programul Visa Waiver. Ultima adăugată pe listă este Croaţia, ţară pentru care americanii au ridicat vizele luna trecută, la jumătate de an după s-a făcut anunţul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Ce criterii trebuie să îndeplinească România pentru a se încadra în programul Visa Waiver