Antena Meniu Search
x

Ce intenționează să facă prințul Charles, cu palatele britanice, când va deveni regele Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

Prințul de Wales intenționează să deschidă palatele regale pentru turiști și vizitatori, atunci când va deveni rege, scrie The Guardian. 

de Redactia Observator

la 16.05.2021, 17:25

Prințul Charles
Prințul Charles - Getty Images

Prințul Charles vrea ca Palatul Buckingham, Clarence House, Castelul Windsor, Sandringham și Balmoral să fie transformate din „spații private în spații publice”, potrivit Sunday Times. Moștenitorul tronului britanic dorește ca aceste reședințe regale să fie deschise turiștilor pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Potrivit presei britanice, Charles are în vedere deschiderea Palatului Buckingham și a grădinilor pe tot parcursul anului, atunci când va deveni rege, inclusiv în perioadele când se află la reședința regală.

În luna aprilie, cererea crescută a publicului pentru bilete la picnic pe pajiștea Palatului Buckingham a forțat Royal Collection Trust să suspende rezervările. Mii de oameni au solicitat un bilet pentru tururile regale. 

De asemenea, și expoziția de vară de la Palatul Buckingham a fost oprită în această vară din cauza situației epidemiologice din regat. 

Tururile vor fi din nou disponibile între iulie și septembrie, perioadă în care turiștii vor ave ocazia să se plimbe pe domeniul privat al reginei. Peisajul datează de la începutul secolului al XIX-lea, în prezent, parcul devenind un habitat pentru 1.000 de specii de copaci, 320 de specii de flori și plante sălbatice.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Ce intenționează să facă prințul Charles, cu palatele britanice, când va deveni regele Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord