Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce pățești dacă te urci la volan drogat în Germania. Noua lege întră în vigoare de mâine

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a semnat noua lege care prevede amenzi pentru cei prinşi la volan sub influenţa canabisului, lege ce a fost aprobată de camera superioară a parlamentului la începutul lunii iulie, transmite luni DPA, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.08.2024 , 16:28

Ce pățești dacă te urci la volan drogat în Germania. Noua lege întră în vigoare de mâine
Ce pățești dacă te urci la volan drogat în Germania. Noua lege întră în vigoare de mâine - Shutterstock

Ordinul de publicare în Monitorul oficial a fost emis luni. Conform noii legi, limita concentraţiei de THC (tetrahidrocanabinol), substanţa psihoactivă din canabis, va fi stabilită la 3,5 nanograme pe mililitru de sânge - similară limitei de 0,5 miligrame pentru alcool. Reguli mai stricte se aplică pentru şoferii începători şi pentru cei prinşi simultan sub influenţa canabisului şi a alcoolului.

Noua lege, ce a fost aprobată şi de camera inferioară a parlamentului, Bundestag, va intra în vigoare la o zi după publicarea în Monitorul oficial.

Ce riscă șoferii care se urcă drogați la volan

Articolul continuă după reclamă

Conform noii legi, oricine este prins la volan cu o concentraţie de cel puţin 3,5 nanograme THC în sânge, fie în mod intenţionat, fie din neglijenţă, riscă o amendă de 500 de euro şi suspendarea permisului timp de o lună. Dacă persoana în cauză a consumat şi alcool, amenda este de 1.000 de euro.

Începând de la 1 aprilie fumatul şi cultivarea privată a canabisului sunt permise în Germania.

Până acum regula a fost sancţionarea şoferului de îndată ce i se detectează THC în sânge. Pentru aceasta, valoarea stabilită în jurisprudenţă era de 1 nanogram pe mililitru de sânge. Însă experţii au argumentat încă din 2022 pentru o "creştere rezonabilă" a acestei valori pentru că, susţineau ei, valoarea este atât de mică încât numeroşi şoferi vor fi sancţionaţi, chiar dacă atenţia şi capacitatea lor de a conduce prudent nu sunt afectate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Ce pățești dacă te urci la volan drogat în Germania. Noua lege întră în vigoare de mâine