Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce se întâmplă cu trotinetele electrice în Spania. Noi reguli pentru cei care au sau vor să-şi cumpere

Locuitorii din Spania vor fi nevoiţi să aibă asigurare pentru trotinete conform unui nou proiect de lege aprobat ieri. 

de Redactia Observator

la 29.05.2024 , 09:22

Măsura vine în contextul în care utilizarea lor a devenit din ce în ce mai deasă în oraşele din ţară, lucru ce a dus şi la înmulţirea accidentelor. Această obligație, care se va aplica pe întreg teritoriul statului spaniol, va afecta și vehiculele agricole și industriale.

Noi reguli pentru iubitorii de trotinete electrice

Măsura a fost aprobată în cadrul ședinței cabinetului spaniol, care a dat undă verde unui proiect de lege care, în plus, îmbunătățește despăgubirile pentru victimele accidentelor rutiere, relatează agenția Efe.

Vezi și

Conform unui studiu, au existat aproape 300 de incidente în care au fost implicate trotinete. În urma acestora, 187 de oameni au fost răniţi, iar 11 şi-au pierdut viaţa.

Proiectul de lege adoptat de guvernul spaniol transpune o directivă europeană și modifică legea privind răspunderea civilă și asigurările în ceea ce privește autovehiculele, modificând totodată legea privind reglementarea companiilor de asigurări, a precizat Ministerul spaniol al Economiei într-un comunicat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Ce se întâmplă cu trotinetele electrice în Spania. Noi reguli pentru cei care au sau vor să-şi cumpere